. El blog de la Núria Masdéu: El Google Earth en 3D

13.6.06

El Google Earth en 3D

Dilluns Google anunciava el llançament del Google Earth 4.0 beta. Es tracta d'una versió amb més resolució en alguns casos -es veuen persones caminant, fins i tot. Segons CNET, corre sobre PCs, Macs i Linux i té versions disponibles en francès, italià, alemany i castellà. El més destacable és que incorpora alguns edificis en 3D. L'efecte és força espectacular.

Segons la mateixa publicació digital, els desenvolupadors poden utilitzar el Google SketchUp 3D, que és un software de modelatge d'imatges per fer-les tan reals com sigui possible, incloent-hi textures. Els usuaris també poden superposar dades sobre la imatge.

La veritat és que amb totes les capes d'informació que conté el Google Earth (restaurants, hotels, serveis varis...) és força més fàcil muntar-se les vacances, els viatges, etc.

En la presentació de la nova versió, els responsables de Google van explicar que més de 30.000 desenvolupadors de tot el món usen la interfície de programació de l'aplicació del Google Earth, i que se n'han realitzat més de 100 milions de baixades.

Més informació: Google Earth