. El blog de la Núria Masdéu: La publicitat als blogs

13.11.06

La publicitat als blogs

Llegeixo a Baquía que s'ha fet públic un estudi sobre la influència de les opinions expressades als blogs. Segons aquest estudi d'Ipsos MORI, els blogs s'han convertit en una font d'informació més fiable que els anuncis de televisió i el màrqueting a través del correu electrònic.

S'han enquestat 2200 europeus. Al voltant d'un terç ha dit que havia canviat d'idea sobre alguna compra després de llegir comentaris negatius d'altres usuaris a internet. Aquí ve l'oportunitat de les empreses per començar a fer gestió de les reputacions de marques i productes on line.

D'altra banda, gràcies a telendro.com.es, veig que ha nascut una nova iniciativa per vehicular la publicitat en els blogs. Es tracta de ReviewMe, un sistema pel qual es paga als bloguers perquè revisin/analitzin productes al seu blog. Els posts que són publicitat es mostren identificats com a tal. I, per cada post de publicitat es cobra entre 20 i 200 dòlars.

Els anunciants són qui trien el blog al qual volen ser revisats. Si un blog està interessat a guanyar uns dinerons, cal que obri un compte amb ReviewMe, que li analitzarà el blog (audiència). Depenent de les visites, el bloger cobrarà més o menys.

Penso que pot ser una bona opció: així ens estalviem, com a mínim, la publicitat encoberta.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Interessant idea. No som prou conscients de la influència dels blocs.

Núria ha dit...

No, no... almenys aquí casa nostra encara falta una mica, penso. Però el camí és aquest. I és normal, perquè, al cap i a la fi, el que funciona més és la recomanació de tal producte per part d'algú conegut/proper teu...

I els blocs són veus personals dient opinions. Ja se sap... "els mercats són converses" (cluetrain manifesto, 1999).

Anònim ha dit...

Hola Núria,
Avui XECNA (Xarxa d'Establiments amb Consciència Nacional) ha llençat el seu spot d'estiu. El pressupost (com sol passar en els temps que corren) ha estat 0!. Tu que n'ets experta, què en penses?
Et deixo el link:

http://www.youtube.com/watch?v=7-815H9-d3Q

Salutacions!

Núria ha dit...

Hola:

M'he mirat el clip. Està molt bé!

Internet ens pot ajudar a difondre missatges monetàriament de manera més barata que en d'altres mitjans... això sí, el temps, l'esforç i la dedicació hi són!

Endavant!