. El blog de la Núria Masdéu: La Xina vol emetre programes de Zimbabue

27.5.07

La Xina vol emetre programes de Zimbabue

Fa un temps parlava de les grans inversions que està fent la Xina a l'Àfrica. Ara m'assabento de l'acord signat entre la Xina i Zimbabue pel qual la cadena xinesa CCTV emetrà programes de Zimbabue amb l'objectiu "de contrarestar el monopoli que té Occident en la informació sobre Zimbabue i els temes africans".

La Xina oferirà l'acolliment de personal de la ràdio i televisió de Zimbabue per per augmentar els seus estàndards d'emissió. La delegació xinesa ha agraït que el govern africà hagi emès programes xinesos amb què "la població ha pogut seguir en contacte amb casa".

Em mereix molta desconfiança la inversió d'una dictadura com la Xina. En podeu llegir més al bloc del Trencavèl.

3 comentaris:

Martí Cabré ha dit...

Zimbabue és una altra dictadura, com la Xina, amb un president Mugabe que modifica les lleis i la Constitució a voluntat per perpetuar-se en el poder.

Ara que Rússia es fa l'harakiri i que l'esquerra sudamericana es balanceja entre una Cuba que no s'aguanta els pets i el friquisme de Veneçuela o Bolívia, la Xina busca altres dictadures potents per fer-hi pactes sense consciència moral, i les troba a l'Àfrica.

Ara, que si això pot servir per rellançar aquests països oblidats per tothom, potser en surtin efectes beneficiosos a llarg plaç, vés a saber.

Núria ha dit...

Vés a saber...

Núria ha dit...

Per cert, ara acabo de recordar un post que vaig fer fa uns mesos (http://nuriamasdeu.blogspot.com/2007/02/notcies-en-160-carcters.html), sobre l'ús del SMS per part dels periodistes de Zimbabue per esquivar la fèrria censura de Mugabe.