. El blog de la Núria Masdéu: El consum energètic i internet

17.9.08

El consum energètic i internet

Fa uns dies parlava de la ubicació dels Data Centers. Ara llegeixo que Google està considerant traslladar les supercomputadores que necessita per operar a 11 km dins el mar. Els Data Centers ubicats al mig del mar utilitzarien les onades per produir energia i per refrigerar les màquines.

Aquesta ubicació també significa que Google no hauria de pagar impostos. Amb l'espectacular i massiu creixement del flux d'informació que generem, les empreses estan buscant solucions radicals al costos creixents.

El 2005, els Data Centers van consumir l'1% de l'electricitat del món. Les previsions indiquen que aquesta contaminació l'any 2020 serà superior a l'actual de les companyies aèries.

D'altra banda, també augmenta la preocupació pel consum energètic. S'estudien maneres d'incorporar energia alternativa de petita escala a la xarxa elèctrica. A la Universitat estatal de Carolina del Nord s'ha atorgat una beca de 18,5 milions de dòlars per estudiar la distribució de l'energia i ajudar a crear una xarxa nova i més eficient.

4 comentaris:

Jomapla ha dit...

home, doncs seria molt interessant poder-hi trobar solució.
perquè no uns generadors de butxaca
per alimentar els nostres pc?

Anònim ha dit...

11km dins del mar son aiguas internacionals? tindrà alguna consequencia legal aixó?

Núria ha dit...

Ei, jomapla, no ho sé, potser podria ser bona idea... tard o d'hora segur que començaran a incorporar històries d'aquestes...

Carlos, doncs entenc que d'alguna manera o altra ho hauran de muntar... no sé exactament com ho acabaran fent -si és que ho acaben fent-, a nivell legal.

Unknown ha dit...

No tinc cap mena de dubte que per estalviar costos i saltar-se el que sigui trobaran l'escletxa que calgui. Les grans empreses no acostumen a mirar res ni tenir miraments per norma general. Ni el mar pot estar tranquil en aquest món...