. El blog de la Núria Masdéu: Nous dominis .tel

8.12.08

Nous dominis .tel

Des de dimecres passat, les empreses i les organitzacions poden registrar adreces web amb el nou domini -de nivell més alt- .tel. Aquest nou domini emmagatzema i encripta informació de contacte directament al DNS (Domain Name System). Sembla que podria tenir el potencial de convertir-se en la guia telefònica d'internet.

El .tel enllaça a la informació de contacte, que pot incloure números de telèfon, enllaços a webs, adreces de correu electrònic, noms de missatgeria instantània i identitats per a jocs i llocs virtuals (Second Life, Xbox Live...).

Les dades s'emmgatzemen en el DNS pel que, segons llegeixo a l'EJC, quan una persona actualitza el número de telèfon o l'adreça utilitzant el compte .tel, queda actualitzat automàticament a les agendes telefòniques dels amics que tenen la informació .tel desada en l'smartphone o altres aparells mòbils.

El període inicial de registre és obert només a empreses i organitzacions amb marca registrada i costa 400 dòlars EUA l'any. A partir del 3 de febrer s'obrirà el període en què qualsevol podrà comprar dominis per 150 dòlars EUA l'any i, a partir del 24 de març, els dominis .tel estaran disponibles per 20 dòlars l'any.

Telnic és el registrador d'aquests dominis. Al seu web hi trobareu exemples d'ús d'aquests dominis i podreu utilitzar el simulador que tenen online. A la wikipedia (en anglès) hi trobareu més informació.