Directament, col·laboro amb els projectes següents:
- RETHINK big: l'objectiu d'aquest projecte és esdevenir un punt de trobada entre els actors clau en hardware, networking i en arquitectura de sistemes amb els principals productors i consumidors de grans volums de dades per identificar els punts de coordinació de la indústria que maximitzaran la competitivitat europea en el processament i anàlisi de les dades en la propera dècada. El resultat final serà un full de ruta per situar Europa en posicions punteres quant a big data.
La meva feina és coordinar-me amb la resta de persones implicades en la divulgació del projecte per alimentar el web i les xarxes socials amb què compta: Twitter i grup de LinkedIn
Em permet descobrir nous actors dels diversos aspectes involucrats en les dades i estar al cas de part del que mou el sector. - ICT-Energy: es tracta d'una activitat coordinada que treballa per visibilitzar els esforços en recerca fets pels grups involucrats en diversos consorcis. També proposa iniciatives per visibilitzar les iniciatives relacionades amb l'energia i les TIC entre la comunitat científica, la indústria i el públic general mitjançant l'intercanvi d'informació, actes especialitzats i campanyes mediàtiques.
La meva feina se centra en el canal propi de Twitter de què disposen. Justament, ara fa pocs dies, i en el marc de la Setmana europea de l'energia sostenible, vam organitzar un debat en viu a Twitter, sobre 'Less energy consumption in ICT'. Es va poder seguir amb l'etiqueta #LessEnergyICT.
Era la primera vegada que coordinava un esdeveniment d'aquest estil i l'experiència em va agradar molt! Podeu consultar l'Storify per rellegir-lo. Hi trobareu aportacions des de diversos angles: des de com millorar el hardware per a aconseguir una eficiència energètica fins a com els programadors poden conèixer la petjada energètica del codi que escriuen, fins a iniciatives ja dutes al mercat, com la de Cloud&Heat, que té datacenters distribuïts: col·loquen els servidors en habitatges i edificis i la calor que generen s'aprofita per escalfar aigua i calefacció. - ParaDIME: el resultat del projecte serà una arquitectura de processador per a un sistema distribuït heterogeni que utilitzi les característiques futures dels dispositius per a un estalvi important d'energia, així com una quantificació dels estalvis reals d'energia obtinguts.
Els investigadors de ParaDIME ja presenten resultats en format d'articles científics en diverses conferències del sector.
A ParaDIME dono suport en el canal de Twitter i en l'elaboració d'algunes de les notícies del web.
Es tracta d'una experiència molt interessant i penso que des del vessant de la Comunicació podem aportar molt en el món de la recerca tan especialitzada. I també aprendre'n!