. El blog de la Núria Masdéu: La fuga

1.3.06

La fuga


No sé si a vosaltres us passa, suposo que també, que, de vegades, hi ha un seguit de dies que teniu uns ímputs provinents de diversos llocs sobre una mateixa temàtica.

Doncs bé, resulta que llegia a la Sàpiens d'aquest mes la fuga que van protagonitzar unes desenes de presos polítics xilens d'una presó del país, encara sota el règim dictatorial de Pinochet. Per cert, al més estil pel·liculeru! Van estar cavant un túnel durant un any i mig amb culleretes i forquilles, etc. Van arribar a acumular tres (3) tones de runa en un fals sostre d'una de les galeries.

Alguns d'aquests presos, exiliats, encara no poden tornar a Xile perquè tenen les condemnes pendents! Increïble!

Doncs bé, per una altra banda m'he assabentat d'un fet totalment dispar a l'anterior. Resulta que a Madrid hi han obert un joc virtual interactiu "real"! que revoluciona la indústria de l'oci.

En un edifici a ple centre de Madrid de 4000 m2 de superfície hi han creat una presó d'alta seguretat governada per un ordinador central de la qual hom s'ha d'escapar superant unes proves intel·lectuals i físiques.

A mesura que avança el joc (superant laberints, travessant rajos làser sense ser detectat...) els reptes es van incrementant.

Obre cada dia d'onze del matí a dos quarts de tres de la matinada, amb horaris i torns diversos segons les edats. El preu, 15 euros. L'empresa que ho ha ideat és Négone, creada per Silvia i Jorge Juan García. Tenen previst obrir-ne més als EUA, Hong Kong, Singapur. Tenen previst obrir 70 locals més en els propers 1o anys.

M'ha recordat una mica aquella peli en què un germà petit regala al seu germà una experiència vital falsa, fent-la passar per real. El Martí me'n diu el títol: The game.

Més informació: Négone.

Aquest post va ser originalment publicat a http://360.yahoo.com/airun_eudsam. El juliol de 2009 deixa de ser operatiu el servei de Yahoo! i reciclo el contingut del blog a Blogger.