. El blog de la Núria Masdéu: El YouTube com a arma política

23.8.06

El YouTube com a arma política

Llegeixo al Weekly PoliTicker que el YouTube està sent crític en les campanyes electorals dels EUA. Com, per exemple, quan el senador George Allen, enmig d'un míting a Virgínia, titlla de macaco un voluntari de la campanya de l'oposició que el gravava.

Resulta que aquesta persona és d'origen indi nord-americà. Allen, en dues ocasions el titlla de macaco i, a sobre, li diu benvingut a Amèrica i al món real de Virgínia. Macaco és una paraula despectiva utilitzada pels colons francòfons a l'Àfrica per anomenar les poblacions natives africanes.

El clip a YouTube ha estat vist més de 180.000 vegades. I l'entrada de macaco a la wikipedia en anglès ja ha estat actualitzada, amb informacions relatives a l'incident.

D'altra banda, llegeixo que a la Xina aviat s'aplicarà la censura prèvia en la publicació de vídeos a la xarxa. Llocs com YouTube necessitaran una aprovació prèvia per distribuir els vídeos.

2 comentaris:

David Domingo ha dit...

A Catalunya YouTube també està sent una eina de campanya electoral. CiU va posar-hi el seu "documental" per capítols i ja hi ha videobloggers que han proposat maneres de reciclar-lo. Cercant "Eleccions Catalunya" surten 57 resultats, princialment sàtires del candidat Montilla. La cosa promet!
[PD: Felicitats pel blog, Núria!]

David Domingo ha dit...

Eps, el link correcte al vídeo "altres usos del vídeo de ciu":
http://youtube.com/watch?v=e0khtNdmsB0