. El blog de la Núria Masdéu: Explicar gràficament esdeveniments transcorreguts durant un període de temps

28.9.06

Explicar gràficament esdeveniments transcorreguts durant un període de temps

Internet és un dels mitjans ideals per explicar gràficament, tipus infografia, els esdeveniments que tenen lloc en períodes de temps. Darrerament, he trobat arxius d'aquest tipus.

El primer, relatiu a l'11S. Es tracta d'un article que va publicar la BBC en el seu moment per mostrar com han canviat els EUA des dels atacs del 2001. Mostra estadístiques de l'última dècada relatives a defensa, trànsit aeri, popularitat presidencial, estigmatització dels musulmans i preocupació per Bin Laden (clicant sobre els trianglets de la part inferior del gràfic obtindreu informació relativa a esdeveniments succeïts en aquell moment).

El segon, Maps of war. L'he localitzat a través de Mirá i és relatiu a la guerra de l'Iraq. Hi veig sis animacions: història de l'Imperialisme a l'Orient Mitjà (5000 anys d'història explicats en 90 segons); Iraq, cambra cuirassada; signes d'ocupació, fotografies de satèl·lit del palau de Saddam; xiïtes contra sunnites; les presons secretes de la CIA; i la recaptura de Fallujah.

No us perdeu el primer, el de 5000 anys d'història en 90 segons!