. El blog de la Núria Masdéu: Tanquen una ràdio a Somàlia, requisen un diari al Sudan i amaguen vídeos a la Xina

17.9.06

Tanquen una ràdio a Somàlia, requisen un diari al Sudan i amaguen vídeos a la Xina

Llegeixo a l'ABCNews International que els militars islamistes que controlen bona part del sud de Somàlia han tancat una ràdio, Radio Jowhar, per emetre música i cançons d'amor. Sembla que emergeix un nou règim talibà. De moment, ja s'ha prohibit l'exhibició de cinema, s'ha fuetejat públicament drogradictes i s'ha interromput un casament perquè una banda tocava i homes i dones socialitzaven junts.

Al Sudan les forces de seguretat van confiscar l'edició de dissabte 9 de setembre del diari independent Al Sudani. La redacció del diari, llegeixo a Middle East Times, ho considera un càstig a la cobertura que el diari va fer de les protestes ciutadanes contra les retallades dels subsidis de fuel i sucre.

Finalment, a la Xina el govern intenta amagar els vídeos que testimonis van gravar en la repressió efectuada per la policia quan un centenar de persones van prendre els carrers de Rui'an. Protestaven pel que consideraven un engany de la policia: les forces de seguretat van concloure que la mort d'una jove professora era un suïcidi. Els seus familiars i alumnes entenen que la policia tapa alguna cosa i surten al carrer per protestar. Alguns testimonis graven petits clips amb els mòbils o altres aparells i els pugen en servidors de vídeo xinesos. En qüestió d'hores s'han esfumat. Almenys tres arxius han reaparegut al You Tube o al Photobucket.