. El blog de la Núria Masdéu: 10.2006

24.10.06

En Kamlesh encara us necessita

Fa uns mesos us comunicava la situació d'en Kamlesh, un noi apadrinat per Amics del Nepal que pateix insuficiència renal i necessita un trasplantament d'urgència. Amb aquella primera crida es van poder recollir al voltant de 12.000 euros.

Actualment, en Kamlesh és a Madras (a l'Índia) on aquest dijous 26 d'octubre li serà trasplantat el ronyó, el donant del qual és la seva germana.

Amics del Nepal fa una crida a recollir més diners: Us volem agrair de tot cor la vostra gesta així com informar-vos que, malgrat l'esforç que estem fent, encara necessitem uns 12.000 euros més per despeses de postoperatori, controls i medicines.

Donatius:

Caixa Catalunya 2013 0646 14 0200524577
Caixa de Pensions "la Caixa" 2100 1301 38 0200039940
Banc Sabadell 0081 0200 27 0001270732

Les mares de Silicon Valley

Gràcies a TypePad he descobert aquest blog: el Silicon Valley Moms Blog, a byte of silicon valley life.

Està en funcionament des de fa uns 7 mesos i és un grup col·laboratiu de mares que escriu sobre les seves vides a Silicon Valley, on les mares són CEOs a la feina i CFOs (Chief Family Officer) a casa, les cases són cares, als nens de 2 anys els encanta el sushi, a 6 ja tenen negocis web, i les mares estan massa ocupades portant els seus nens amb minifurgonetes per aixecar una espasa en les guerresdemames, segons descriuen elles mateixes.

Comptem amb 40 col·laboradores i els posts que escriuen relaten experiències i emocions viscudes, a banda d'altres posts més desenfadats, com el que descriu el contingut d'una bossa de mà.

21.10.06

El 20% dels recursos destinats a R+D aniran a fomentar la recerca militar

La Fundació per la Pau presenta el seu Informe 2007 sobre els Pressupostos per a R+D civil i militar a l'Estat espanyol. Les xifres són de delicte: per cada euro dedicat a la recerca sanitària, el govern en dedica 5 a recerca militar.
Segons aquest informe, ens trobem amb màxims històrics -malgrat una lleugera reducció per al 2007- de la inversió en R+D militar a l'Estat.

Segons llegeixo a la nota de premsa i al web de la Campanya per la pau: prou investigació militar!, el nombre de programes de creació i desenvolupament d’armaments amb càrrec a aquests pressupostos augmenten en relació a l'any passat i passen de 9 a 13.

Així, és perfectament possible que en els propers anys, coincidint amb la fase de consolidació d’aquests projectes de recerca, augmentin significativament els recursos que s’hi dediquen.

El pressupost total destinat a la recerca militar representa més del doble del que es dedica al Programa de Recerca Científica, font principal de les Universitats i el CSIC, cinc vegades més que el que es dedica a recerca sanitària, més de vint vegades que el que rebrà la recerca agrícola i 300 vegades més que la recerca educativa.

Segona la Fundació per la Pau el govern ignora, i per tercer any consecutiu incompleix, la promesa que va fer el PSOE en el seu programa electoral —en resposta a les recurrents denúncies expressades per científics i institucions dedicades a la recerca— de comptabilitzar com a despesa de R+D “la que sigui utilitzada per a aquesta finalitat, reubicant les corresponents despeses militars destinades a la fabricació d’armament en el lloc adequat” (el Ministeri de Defensa).

17.10.06

L'Iran de nou: febre bloguera dels seus clergues i la BBC hi llança un canal de televisió

Ahmadinejad ha creat escola entre el clergat conservador islàmic de l'Iran. Aiatol·làs, estudiants del seminari i teòlegs reben formació perquè puguin obrir els propis blogs. Els cursos han començat a Qom, ciutat que és el centre religiós tradicional del país. Al voltant de 300 clergues i estudiants s'hi han apuntat.

Es calcula que a l'Iran hi ha entre 75.000 i 100.000 bloguers, que no parlen de política. Les autoritats s'han encarregat de silenciar les veus dissidents.

D'altra banda, si fa uns dies també comentava que l'Iran retira les antenes parabòliques, ara llegeixo que la BBC hi llança un nou canal de televisió. El canal serà en farsi i començarà amb una emissió diària de 8 hores. Té un pressupost de 15 milions de lliures esterlines, que el cobrirà el Foreign Office amb l'ajut que paga cada any al BBC World Service.

Prendre el pols a un dia qualsevol

Al Regne Unit han posat en marxa el projecte One Day in History en què demanen als ciutadans britànics que expliquin el seu particular 17 d'octubre en el que es descriu com a blog per al record nacional.

Tot plegat es compilarà en una càpsula digital que serà emmagatzemanda permanentment a la British Library.

Es compta amb celebritats com els actors Stephen Fry i Derek Jacobi i s'ha convidat 29.000 escoles a participar-hi. La proposta és escriure entre cent i mil paraules sobre la jornada.


Llegeixo que el projecte està inspirat en els exercicis d'observació de masses realitzats pels sociòlegs durant i des de la II Guerra Mundial per registrar els detalls de la vida quotidiana.

8.10.06

A Sud-Àfrica es poden descarregar la Bíblia al mòbil

Tenia pendent de fa uns dies fer un post sobre aquest tema que vaig llegir així com de passada.

Des del mes de setembre, a Sud-Àfrica tothom qui vulgui es pot descarregar la Bíblia al mòbil, en anglès i en afrikaan. Costarà al voltant dels 5'5 dòlars EUA i es rebrà l'Antic i el Nou Testament juntament amb un petit motor de cerca. Es calcula que el 80% dels mòbils sudafricans tenen 1,2 mb de memòria, el java i accés a internet, que són els elements imprescindibles per baixar-s'ho.

Les versions en zulú i en xhosa seran disponibles en breu. Una iniciativa que va molt en la línia d'algunes altres de què ja havia parlat.

Per cert, aquí hi podeu trobar una notícia molt interessant sobre com l'Església als EUA es passa al web 2.0: ha creat, per exemple, la xarxa social MyChurch. Hi llegeixo que un 40% de la població assisteix als oficis religiosos setmanalment.

7.10.06

L'enigma Cervantes

El Pere m'ha fet arribar aquest vídeo penjat al YouTube (per cert, corren rumors que Google està a punt de comprar-lo!):

Una wiki per compartir rutes i Guifi.net treu revista

Dues notícies que llegeixo a naciodigital.com:
  • Un gironí que guanya el primer concurs de Google Maps (Espanya) amb una wiki per compartir rutes i waypoints GPS a la web de forma ràpida i fàcil. Jordi López ha guanyat, d'entre els 52 treballs presentats, un viatge a GooglePlex, les oficines centrals de Google a Mountain View. Més informació al Diari de Girona.
  • Neix la revista Guifi.net. Segons naciodigital ha nascut de l'interès de la comunitat Guifi.net de condensar en un format més amigable la informació que s'hi genera durant tot un mes.

Podcast sobre periodisme i comunicació digital

Karma Peiró i Luis Ángel Fernández Hermana han estrenat podcast sobre periodisme i comunicació digital, llegeixo a eCuaderno.

El trobareu a Ladridos al Amo. Podeu llegir més informació al post de la Karma Peiró al seu blog.

5.10.06

Nou producte de Google: Google code

Google té un nou servei: un buscador específic de codi, el Google Code Search. Es tracta de codi públic que rastreja a la xarxa. Es poden restringir les cerques a expressions habituals, a determinades llengües, a llicències o arxius determinats.

Entenc que ha d'anar molt bé per als tècnics!

Jo també penjo el vídeo de l'anunci de la selecció!

Segueixo la iniciativa de Vicent Partal. Després que un jutge ha decidit que no es passi l'anunci per les televisions, pengem-lo als nostres blocs!



IV Seminari internacional de periodisme digital i II Jornades de Podcasting de Barcelona

Agafeu l'agenda!
  • 4t seminari internacional de periodisme digital: 26 i 27 d'octubre a Vilanova i la Geltrú. Organitza el Grup de Periodistes Digitals, entre altres. Es parlarà de vídeo per internet, RSS, contingut social, periodisme ciutadà... amb Vicent Partal, Mark Fletcher (Bloglines), Steve Olechowski (FeedBurner), Mike Hudack (Blip.tv)...
  • II Jornades de Podcasting de Barcelona: 20 i 21 d'octubre a Barcelona. Es tractarà el podcasting des de diverses perspectives: màrqueting, comunicació digital, visió prospectiva dels Media Blogs... Amb Héctor Milla, Karma Peiró, Andy Ramos, Sonia Blanco....

4.10.06

Entrevista a Jay Rosen

Entrevista a Jay Rosen, professor universitari nord-americà especialitzat en el rol dels mitjans de comunicació en les democràcies. A més, es tracta d'un dels gurús d'internet. Ara ha respost una sèrie de preguntes sobre periodisme ciutadà a Slashdot. No us la perdeu!

Interessantíssim curs sobre societat de la informació

Héctor Milla dirigeix el curs Societat de la informació que tindrà lloc del 16 al 25 d'aquest mes a Vilanova i la Geltrú, coorganitzat pel Grup de Periodistes Digitals i el Campus Universitari de la Mediterrània

El programa és molt complet:

Digital Media:
- Conceptes i anàlisi de la convergència Digital Media.
- Cap a una societat de la Imatge?

TV Mòbil:
- Mercat emergent.
- DVB-H i xarxes per a la TV mòbil.
- Anàlisi de casos: TV3 i la TV Mòbil.

IPTV, El camí de la convergència de la televisió cap a les xarxes:
- Xarxes de telecomunicacions i noves oportunitats per a l'audiovisual.
- TV ADSL, ADSL2 i VDSL.
- TV i xarxes de fibra fins la llar.

La imatge com a coneixement a la xarxa social:
- Aportacions de la imatge fixa als nous mitjans.
- Fotografia digital dins del panorama mediàtic.
- Fotologs i hiperblogs visuals.
- Xarxes d'imatges visuals en xarxa.

Streaming:
- Com fer streaming?
- Conceptes bàsics d'streaming.
- Pràctica d'streaming.

Podcast:
- Què és el podcasting?
- Conceptes bàsics.
- Pràctica de podcasting.

HDTV, L'Alta Definició i els models de comunicació ascendent:
- Conceptes, models i actors de l'Alta Definició.
- Noves formes de comunicació televisiva: el camp de visió.

Videojocs, cinema i fans:
- Interrelacions entre les indústries del cinema i els videojocs.
- Usuaris com a productors:convergència cultural de mitjans.
- Videojocs com a forma cultural híbrida: estètica, narrativa i comunicació.
- Casos d'exemple: videojocs i cinema, estratègies promocionals, clip culture i ficció de fans.

Digitalització i indústries culturals.Tendències de producció:
- Anàlisi dels canvis produïts per la digitalització en els processos de producció, distribució i exhibició. El cas del cinema.

Formes i continguts. Nous formats audiovisuals a Internet:
- Anàlisi dels diferents formats audiovisuals a Internet, des d’una doble vessant.
- Adaptació i transformació dels gèneres provinents d’altres mitjans, com ara la televisió o el cinema (relat, trailer, spot publicitari, videoclip).
- Nous formats, propis o característics d´Internet (relat interactiu, cibersèries, animació, jocs).

VídeoTelefonia. Noves eines per a la comunicació audiovisual:
- Anàlisi de noves eines tecnològiques de comunicació.
- La telefonia/vídeotelefonia IP (teoria i casos pràctics: Skype, etc)
- La vídeoconferència IP/RDSI (teoria i casos pràctics: VNC, etc)

Blog i Periodisme:
- Periodisme digital i weblogs.
- La frontera incerta entre els professionals i l'audiència.

Personal Video Recorder:
- Demos amb el AV700 TV de Archos.
- Grabador portàtil de vídeo.
- Receptor de TDT en moviment.

Televisió 2.0:
- Models prospectius de televisió 2.0.


Se'm fa la boca aigua!!