. El blog de la Núria Masdéu: Una lectura sobre innovació

12.12.06

Una lectura sobre innovació

Fa uns dies vaig acabar de llegir el llibre La alquimia de la innovación. 10 palabras para innovar, que recull converses entre Alfons Cornella i Antoni Flores al voltant de la innovació.

És de lectura amena, molt exemplificat. Les converses se centren en aquesta proposta de deu paraules que poden definir la innovació, o angles de la mateixa. Són les següents:
  1. Hibridar: hibridació aplicada a la distribució, als conceptes, etc.

  2. Autèntic / honest: el que és autèntic i honest es ven. Cal saber com demostrar que una marca és honesta quan diu que és autèntica.

  3. Teamindividualism: neologisme acunyat a NODE: "individualisme amb esperit d'equip".

  4. Territori / frontera: com impulsar i fer sorgir territoris creatius.

  5. Efímer / efervescent: obertura de noves oportunitats de negoci. Cal evitar la fugacitat no programada. No cal respondre efímerament, però sí a temps real.

  6. Capil·laritat: innovar partint dels anhels i necessitats reals dels consumidors. Consubstancial del treball en xarxa: compartir clients entre empreses complementàries (no competidores).

  7. Catàlisi: com aconseguir que l'energia catalitzadora de la innovació sigui permanent en l'entorn empresarial.

  8. Fracàs: cal tenir present "l'acceptació dels fracassos per assegurar una cultura emprenedora forta".

  9. Radical: innovacions radicals com a única sortida per Occident davant la fàbrica xinesa i d'altres països emergents.

  10. Innovadors: es fa una crida a reivindicar la persona i inclús el caràcter menys racional i més passional d'aquesta com a forma d'obtenir noves plataformes per a la innovació.
M'ha semblat molt interessant, especialment perquè basteix d'estructura lògica els processos innovadors, hi aporta respostes. Molt recomanable. El podeu trobar a Infonomia.