. El blog de la Núria Masdéu: Un directori de blogs locals i el desembarcament del Maxthon

4.1.07

Un directori de blogs locals i el desembarcament del Maxthon

Amb el 2007 ens ha arribar Placeblogger, un directori de blogs locals. Nascut als EUA, permet buscar blogs per la geografia no només nord-americana sinó per tot el món. En qüestió d'hores, comptava amb mil blogs fitxats als EUA. Qui vulgui pot donar-se d'alta des de l'opció Add a place blog.

Segons s'explica a les faqs, s'entén per place blog el que alguns anomenen 'llocs hiperlocals' perquè se centren en notícies que cobreixen una realitat particular en gran detall -en concret, llocs que poden ser físicament massa petits o no massa populars per atraure la majoria de mitjans tradicionals. El que de vegades es coneix com a periodisme ciutadà.

El Center for Citizens Media, el PressThink i H20Town són els 'presentadors' del Placeblogger. Els tres caps visibles d'aquestes entitats, Dan Gillmor, Jay Rosen i Lisa Wiliams, són consultors del projecte.

D'altra banda, m'assabento que el navegador construït a la Xina Maxthon aquest any 2007 també passarà a ser global.

Es tracta d'un navegador amb una potent navegació per pestanyes, totalment personalitzable i 100% lliure construït sobre la plataforma d'Internet Explorer. A la Xina té un 30% del mercat de navegadors.

Ara mateix l'acabo d'instal·lar i veig que queda incrustat sota l'aparença Explorer. Ara bé, disposa de moltes més opcions de configuració i utilitats. Anirem veient si se'n sent a parlar o no...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Nuria, m'ha fet gràcia que algú parli de Maxthon. Jo el vinc utilitzant des de fa aproximadament un parell d'anys, i encara tinc que aguantar les bromes dels meus amics que, com no podria ser d'altra manera, utilitzen Firefox. Per cert, molt més lent que Maxthon.

A la darrera versió, crea addició la seva funcionalitat de lectura de RSS (i també de Podcastings), ja veuràs com no t'arrepenteixes.

Salut

Núria ha dit...

Un parell d'anys!! Déu n'hi do! No sabia que fes tant temps que funcionava el Maxthon. De fet, fins aquesta nova versió (vaig llegir-ne una notícia) no el coneixia, aquest navegador.

Tot i que també sóc dels de Firefox :-) l'aniré provant. Sembla interessant això que comentes de l'RSS i podcasting!