. El blog de la Núria Masdéu: Tres Reis i dos llibres

5.2.07

Tres Reis i dos llibres

Els Reis em van portar dos llibres:
  • Google, la historia. De David A. Vise i Mark Malseed.
    S'hi explica els orígens de Google i els seus fundadors, com han plantejat els reptes d'empresa, la cultura empresarial dins de Google, etc.

    Hi he trobat fets anecdòtics com el llançament del GMail l'1 d'abril, Dia dels Innocents (als EUA i altres països), amb la consegüent incredulitat de molts periodistes, acostumats a innocentades d'anys anteriors o que en Sergey Brin va fer les lletres del logo un dia jugant amb el GIMP.

    O fets interessants, com la customització que fan dels PCs per extreure'n el màxim rendiment. O que ara treballen estretament amb el genetista Craig Venter, amb qui porten a terme investigació biològica i genètica.

    El gran temor per a molts és entorn del debat de la privacitat de dades: Google ens llegeix el correu, arxiva les nostres cerques, sabrà la nostra herència genètica... Dos doctorands de la Universitat d'Ulm, a Alemanya, han posat on line un web informatiu titulat Master Plan about the power of Google. Val la pena fer-hi un cop d'ull!

    També és interessant l'article Google's moon shot, publicat a The New Yorker, sobre el Google Books.

  • Acompanyant en la pèrdua. D'Alfons Gea.
    Es tracta de la transcripció de les sessions dels cursos 'Acompanyament en el Dol', que Gea ofereix a la Funerària Municipal de Terrassa des de l'any 2004.

    Un bon llibre per reflexionar sobre les pèrdues, l'elaboració del dol, els diversos tipus de dol...