. El blog de la Núria Masdéu: El menjar que llencen els britànics

1.6.08

El menjar que llencen els britànics

M'ha cridat l'atenció la notícia que publicava PSFK sobre el menjar que llencen els britànics. Si no ho entenc malament, les llars angleses i gal·leses llencen cada any 9 bilions mil milions de lliures esterlines de menjar, segons ha fet públic el Waste & Resources Action Programme (WRAP). Aquesta quantitat és evitable ja que la major part d'aquest menjar s'hauria pogut consumir si s'hagués emmagatzemat o gestionat millor, o no s'hagués deixat al plat.

El 60% del menjar llençat no ha estat tocat i almenys 1 bilió de lliures del menjar llençat al Regne Unit encara no ha caducat.

Segons llegeixo a la BBC, extrapolant les dades obtingudes pel WRAP a Anglaterra i Gal·les, s'estima que de mitjana les llars britàniques llencen el 18% de tot el menjar comprat. Les famílies amb canalla n'arriben a llençar fins el 27%.

Algunes altres dades:
  • Cada dia es llencen 5.500 pollastres al Regne Unit.
  • Els menjars preparats representen el 21% del que es llença. Cada dia se'n llencen 440.000.
  • Els 2 aliments que podrien haver-se menjat i que són més llençats són les patates i el pa.
  • Els iogurts són productes abandonats de manera freqüent. Es calcula que se'n llencen 1,3 milions cada dia.
Els responsables britànics han posat en funcionament una campanya i una web per reduir aquesta despesa.

Aquí podeu trobar l'informe complet en pdf.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Moviments com els freegans fan precisament bandera d'aquest fet per denunciar-lo i fer-ne prendre consciència a la mateixa societat que el provoca.

La pregunta però és com es pot arribar a una situació com aquesta...

Tampoc no estaria de més saber com està la situació a casa nostra...

Núria ha dit...

No coneixia aquest moviment dels freegans, Manel.

Això que apuntes de com està la situació a casa nostra... sí, sí, seria molt interessant saber-ho. Em sembla recordar que a l'article de la BBC es diu que és el primer estudi d'aquest tipus. A veure si altres ens hi apuntem i ens confrontem al desbaratem de recursos de què solem gaudir...

Anònim ha dit...

Potser a casa nostra els de EcoEquip poden tenir alguna idea... segur que ens enduriem una sorpresa, el que no estic tant segur és que això sacsejés gaires consciències...