. El blog de la Núria Masdéu: NewsBasis, una plataforma per connectar periodistes i relacions públiques

3.8.10

NewsBasis, una plataforma per connectar periodistes i relacions públiques

Aquesta setmana s'ha publicat la plataforma NewsBasis, que pretén connectar periodistes amb fonts i, en el seu defecte, amb agències de relacions públiques, empreses, ONGs i consultores. Es tracta d'una aventura de Darryl Siry, freelance de Wired.

El seu objectiu és crear un espai online on els mitjans trobin altres empreses que els ajudin amb no només notícies i informacions sinó que serveixin de fonts autoritzades en articles de més profunditat.

La idea no és completament nova. Em recorda el portal Ekoos, que posa en contacte periodistes amb fonts d'informació. Ara bé, a NewsBasis s'hi incorpora una novetat: el que anomenen 'punts de vista incrustats' (embedded point of views). Els periodistes poden buscar articles de temes diversos en un canal que s'actualitza permanentment amb 10.000 fonts vàlides; també poden crear alertes sobre temes concrets. Després de seleccionar un article per llegir, apareix una barra lateral amb aquests 'punts de vista incrustats', que han aportat altres membres de la plataforma.


Els diversos punts de vista podrien oferir informació addicional o aclarir desinformacions, tot plegat amb unes credencials per donar suport a les opinions. Segons llegeixo a ReadWriteWeb, probablement les agències de relacions públiques trobaran maneres d'spamejar aquesta barra lateral però almenys els comentaris seran obvis, a diferència del que ara passa en entrades de blogs quan membres d'aquestes empreses pretenen ser usuaris finals explicant com els ha agradat el servei o producte de què s'escriu.

Des d'aquesta barra de 'punts de vista', el periodista pot contactar amb aquestes fonts i demanar-ne un seguiment directe.

Aquí us en deixo un vídeo explicatiu: