. El blog de la Núria Masdéu: Google es posiciona en l'internet de les coses

11.5.11

Google es posiciona en l'internet de les coses

Llegeixo a Read/Write/Web que, en la conferència per a desenvolupadors que Google celebra aquests dies a San Francisco, la Google I/O, l'empresa ha presentat l'Android@Home. Es tracta de la seva entrada i la seva aposta en l'internet de les coses, és a dir, la xarxa formada per objectes reals connectats a internet.

L'Android@Home permetrà controlar des d'un dispositiu Android (telèfon, tablet...) tots els aparells de casa, des d'abaixar la potència dels llums fins a gestionar un sistema de reg.

Algunes empreses ja integren la tecnologia Android. Per exemple, la Lighting Science Group -que fabrica llums LED- començarà a vendre a finals d'any llums o bombetes amb capacitat inalàmbrica que permetrà als clients utilitzar les tablets i telèfons intel·ligents Android per controlar la il·luminació.

D'altra banda, Hasbro crea robots de joguina que mostraran canvis d'humor. I Willow Garage ha creat un robot que pot ser programat per fer diverses tasques.

Google també ha presentat el Projecte Tungstè, que habilitarà l'aparell Android per llegir un CD amb capacitat inalàmbrica (NFC) i afegir la música al Google Music (també presentat en la mateixa conferència, el sistema d'emmagatzematge de música creat per Google). Amb un toc al dispositiu Android, la música començarà automàticament.

L'Android@Home és una plataforma i Google espera que els desenvolupadors creïn nous serveis i aplicacions per automatitzar la llar.

Microsoft ja fa temps que es dedica a l'internet de les coses amb diverses iniciatives al llarg dels anys i el recent èxit del Kinect. IBM, Cisco i HP també tenen desenvolupament de sensors i plataformes de servei.

L'aproximació de Google, però, és més oberta.