. El blog de la Núria Masdéu: Casa Dalí a Portlligat

7.12.05

Casa Dalí a Portlligat

Fa uns quants caps de setmana vaig visitar la Casa de Salvador Dalí i de Gal·la a Portlligat. Encara no hi havia estat mai. Tenia ganes de veure què, tot i no ser una gran admiradora de Dalí.

Resulta que, per visitar la casa, has de demanar hora. Per sort, i per pura coincidència, vam trucar-hi abans d'arribar-nos-hi. Vam quedar a les 5 de la tarda. Però hi vam arribar abans i, sense pensar-s'ho, ens van avançar l'hora de la visita a les cinc menys deu. Perfecte!

Resulta que s'han de pagar 8 euros, Déu n'hi do!! Però el cas és que no és una visita guiada. El tema el tenen muntat de la següent manera: divideixen la casa en quatre parts; en cada una d'elles t'hi pots estar deu minuts. I en cada una d'elles t'hi acompanya una persona que et diu: "l'habitació / el taller / la piscina" etc. Al cap de deu minuts, i després de vigilar ben atentament que no toquis res (ben fet), t'obren la porta de la següent part de la casa. Per cert, el personal vigilant parlen diverses llengües.

El que trobo és que, pagant 8 euros com s'han de pagar, estaria molt bé aprofitar els 40 minuts de visita per explicar alguna cosa de la vida, l'obra de Salvador Dalí i Gal·la. I del que veuen els teus ulls. Vaja, que penso que es tracta d'un museu que no és museu, perquè no t'explica res. Està ben organitzat i el personal és multilingüe, què costaria que s'expliquessin una mica?

L'únic que em queda fer ara, si m'interessa molt el tema, és buscar informació sobre les fal·leres de Dalí: el mirall que resulta que es veu en un quadre de Velázquez i que tenia a casa seva, les festes al jardí...

Això sí, els que vigilen la casa, amb ganes de plegar i anar parlant entre ells de si "esta mañana en Girona le he visto..."

Aquest post va ser originalment publicat a http://360.yahoo.com/airun_eudsam. El juliol de 2009 deixa de ser operatiu el servei de Yahoo! i reciclo el contingut del blog a Blogger.