. El blog de la Núria Masdéu: Els blogs en la política

27.1.06

Els blogs en la política


Ja fa dies que volia escriure sobre l'elecció de Bachelet a Xile. Pels qui no em coneixeu, sapigueu que estic contenta cada vegada que una dona aconsegueix alguna victòria pública, especialment en àmbits tradicionalment masculins.

Tinc entès que a Sudamèrica hi ha més tradició masclista que aquí, ho desconec específicament per Xile. En qualsevol cas, però, penso que Bachelet haurà de superar algunes "proves" més que homòlegs seus masculins.

Aquests últims mesos s'han produït diversos canvis en aquest sentit: Angela Merkel a Alemanya,Ellen Johnsson-Sirleaf a Libèria, Michelle Bachelet a Xile... Us imagineu el duel Hillary Clinton vs Condoleezza Rice? Seria apassionant!! Voleu dir que potser ja hem entrat a l'anomenat segle XXI, el segle de les dones??!

En qualsevol cas, i fent referència al títol del post, m'assabento que Bachelet ha tret un blog:
Bachelet digital - Cuatro años para digitalizar Chile . És un blog col·laboratiu en el qual aniran postejant els avenços en infrastructures i usos del món digital a Xile.

També llegeixo queals EUA van quedar parats quan un John Kerryva escriure al blog comunitari liberalDailyKos . N'hi va haver d'escèptics, de sorpresos, d'al·lucinats... i es va certificar que Johnk Kerry erael John Kerry.

Sembla que jasón onze els congressistes del EUA que tenen blog propi. Alguns observadors polítics d'allà pensen que ben aviat se n'hi afegiran molts més.

A casa nostra caldria que els nostres polítics tinguessin en compte la blogosfera. Aquests darrers dies, per exemple, amb el pacte per l'Estatut de dissabte passat, la blogosfera ha estat força moguda... tenir-ho present, interpretar-ho com un vessant més en el qual es mouen les opinions... establir converses... a banda que es tracta d'un públic jove, normalment allunyat de les manifestacions polítiques més tradicionals.

Aquest post va ser originalment publicat a http://360.yahoo.com/airun_eudsam. El juliol de 2009 deixa de ser operatiu el servei de Yahoo! i reciclo el contingut del blog a Blogger.