En Peter Gerrand és australià. Està a l'School of Historical and European Studies de la Universitat de La Trobe, a Melbourne. I acaba de presentar la tesi sobre Cultural diversity in cyberspace: the history of the campaign to win ICANN's approval of the new .cat top level domain (Diversitat cultural al ciberespai: la història de la campanya per guanyar l'aprovació per l'ICANN del domini de primer nivell del .cat).
Us l'esmento perquè és realment interessant. Explica la història de la campanya de l'aprovació del .cat: qui hi va intervenir, com es va aconseguir l'aprovació (passar de demanar el passaport a demanar el diccionari), què pot significar per altres llengües i cultures, etc.
Realment, val la pena llegir-lo. Us el recomano! El tinc en .pdf, si voleu llegir-lo, envieu-me un correu a nuria77(a)gmail.com i us l'adjunto. No tinc manera de penjar-lo aquí!
Si no n'esteu al cas, després que el passat 16 de desembre l'ICANN aprovés definitivament el domini .cat, ara ja està activa la primera plana amb aquest domini: http://www.puntcat.cat . La Fundació punt cat serà la que regularà el registre de dominis .cat.
Ho farà en tres fases:
- La Fase I es reserva a institucions directament relacionades amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes (des d'escoles a ràdios; des d'editorials a clubs esportius; des d'entitats culturals a administracions públiques amb competències sobre territoris on el català és llengua pròpia).
- La Fase II es reserva a entitats de tot tipus (empreses, associacions...) amb presència en català a internet (webs, blocs, llistes de correu, etc).
- La Fase III es reserva a les més de 68.000 persones, entitats i empreses que es van adherir a la campanya de suport a la candidatura del .cat.
Aquest post va ser originalment publicat a http://360.yahoo.com/airun_eudsam. El juliol de 2009 deixa de ser operatiu el servei de Yahoo! i reciclo el contingut del blog a Blogger.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada