. El blog de la Núria Masdéu: M-Pesa o utilitzar el mòbil per a transaccions econòmiques

30.3.07

M-Pesa o utilitzar el mòbil per a transaccions econòmiques

A Kènia l'operadora Safaricom (el 35% de la qual és de Vodafone) ha posat en funcionament l'M-Pesa, un sistema de servei de transferència de diners basat en l'SMS. El servei, segons publicava The Guardian, és de preveure que sigui un èxit en aquest país, on més del 80% de la gent és exclosa del sector financer formal.

Els usuaris podran transferir-se diners via SMS i també disposaran d'un 'compte virtual' de fins a 50.000 xílings. Llançada la iniciativa fa gairebé un mes, la voluntat de Safaricom és que es puguin arribar a fer compres amb el mòbil i fins rebre-hi la nòmina, cosa que ha interessat a la patronal perquè han de pagar en efectiu ja que els treballadors no disposen de compte bancari.

Llegeixo al mateix diari que només el 19% dels kenyans disposen de compte bancari mentre que el 54% tenen mòbil o disposen d'accés a un mòbil. Segons publicava la BBC, en cinc anys el número de telèfons mòbils hi ha crescut d'un a 6 milions i mig.

És interessant de llegir aquest article publicat a PSFK Trends en què es planteja l'efecte que ha tingut la implantació del telèfon mòbil en tres regions mundials diferenciades, depenent de la penetració d'internet.