. El blog de la Núria Masdéu: El diccionari?

5.5.08

El diccionari?


Vosaltres heu rebut mai un correu amb aquesta informació del diccionari Collins?

Aquí us l'enganxo perquè jutgeu vosaltres mateixos... Com es deuen revisar els diccionaris? Entenc que hi deu haver una pila de savis analitzant les entrades, oi? En aquest cas, els en va passar una de molt grossa. Qui sap si com aquesta n'hi ha més...

3 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Núria, gràcies per afegir-te a al festa.

Els diccionaris són plens de barrabasasdes. El problema és que alguns pretenen ser normatius o exemple de bones pràctiques.

Però no hem de fer pas els ulls grossos davant d'aquestes barbaritats, oi?

Finalment hem estat més d'una vintena de blogaires que ens hem apuntat al joc. No estàmalament per haver-lo transmès per correu i de boca a orella.

Ara hauré de convèncer el Puigmalet que en faci la valoració i mirarem de fer algun apunt commemoratiu de tots els articles fets, que n'hi ha de molt bons.

La bomba serà quan algú cerqui al Google "Collins" i apareguin els nostres escrits primer... Ja en farem un estudi d'aquí un temps. De moment jo també ho estic comprovant al technorati, a veure què passa. :-)

Jacob Marcé ha dit...

No acabo de copsar del tot quin és el problema, serieu tan amables d'aclarir-m'ho?

Perquè feu referència a la versió impresa del Collins i no de la versió electrònica?
http://diccionario.reverso.net/espanol-ingles/polaco%20%7B2%7D

Anònim ha dit...

Bé, és que als diccionaris hi ha d'haver paraules de tota mena, incloent-hi les "males paraules". Si algú et diu "cul d'olla", bé et fa servei un diccionari que t'ho expliqui...
En aquest cas es podria discutir l'etiqueta, que en aquesta edició és la de "familiar" i més endavant ho han canviat per "pejoratiu", potser més encertada.