. El blog de la Núria Masdéu: En menys d'un any s'acaben les adreces d'internet

26.7.10

En menys d'un any s'acaben les adreces d'internet


El president i CEO de l'American Registry for Internet Numbers (ARIN) ha explicat que, en menys d'un any, ens quedarem sense adreces d'internet. Segons expliquen a ReadWriteWeb, coincideix amb l'explosió de dades que es preveu en l'internet de les coses (RFID, dades de sensors...), l'augment de les connexions mòbils i l'augment del contingut aportat pels usuaris.

Actualment, el web fa servir el protocol IPv4. Cada una de les adreces IP d'aquest protocol es codifiquen amb un número de 32 bits, amb un màxim de 4 mil milions d'adreces úniques.

L'IPv6 és la nova generació del protocol IP, que codifica a 128 bits, cosa que permet un número molt més gran d'adreces úniques. A ReadWriteWeb llegeixo que seria suficient perquè cada persona del planeta tingués 4 mil milions d'adreces (!).

No només els proveïdors d'internet hauran de fer-hi front sinó que empreses de continguts com Google o Facebook també hi comencen a treballar. El passat juny Google va convocar la Google IPv6 Implementors Conference. Des d'allà Facebook va anunciar que ja havia començat a utilitzar aquest nou protocol.

De mentre, per seguir el compte enrere: IPcalypse a Twitter!