. El blog de la Núria Masdéu: Explosió mòbil i llibres electrònics a l'Àfrica

28.7.10

Explosió mòbil i llibres electrònics a l'Àfrica


D'una banda, llegeixo que Opera, l'empresa del navegador, informa que l'accés a través del mòbil al web continua creixent de manera impressionant: durant l'últim any les pàgines vistes s'han incrementat en un 182%; els usuaris únics, un 124% i les dades transferides, un 160%.

Les dades que ha fet públiques són exclusives dels 12 principals Estats africans on s'utilitza l'Opera Mini, un dels navegadors per a mòbil de què disposa l'empresa. D'aquests 12, el Sudan i Ghana lideren l'explosió amb un increment del 4.645% i 916% de pàgines vistes, respectivament.

L'Opera s'utilitza especialment en telèfons Nokia, seguits pels Sony Ericsson, els Samsung i els LG.

D'altra banda, llegeixo que Worldreader.org ha tancat la primera fase del seu projecte per portar lectors de llibres electrònics a Ghana. Ho han provat amb 20 Kindles al poble d'Ayenyah. Les conclusions: "el Kindle i els llibres electrònics han ajudat a aprendre a llegir, han fet que els nanos llegeixin més, i han permès l'accés a centenars de milers de llibres, en menys temps i a un cost més baix que els llibres impresos".

Cal recordar que només el Project Gutenberg ja ofereix 30.000 llibres gratuïts.

L'octubre vinent l'experiència s'ampliarà a 336 Kindles a 4 escoles. Els responsables també treballen amb editors locals per digitalitzar llibres.