. El blog de la Núria Masdéu: Avui, Blog Action Day dedicat a l'aigua

15.10.10

Avui, Blog Action Day dedicat a l'aigua



Un any més, avui se celebra el Blog Action Day (BAD), un dia en què es proposa que els blocaires parlem d'un tema en concret per sensibilitzar i sensibilitzar-nos al respecte. Aquest any, i com a novetat, els qui ja havíem participat anteriorment en el BAD vam poder triar entre diversos temes. L'escollit, l'aigua.

Algunes qüestions al respecte:
  • Les dones africanes caminen 40 mil milions d'hores cada any carretejant garrafes d'aigua de fins a 18 kg, que no sol ser bona per beure.
  • Cada setmana moren 38.000 infants menors de 5 anys per beure aigua no potable i viure en condicions no higièniques.
  • Molts estudiosos atribueixen el conflicte del Darfur en part, almenys, a no tenir accés a l'aigua. Un estudi de Nacions Unides indica que aquest segle l'escassetat d'aigua serà una de les principals causes de conflicte a l'Àfrica.
  • Actualment 2,5 mil milions de persones no tenen accés a lavabos, però molts més tenen accés al mòbil.
  • Es necessiten 24 litres d'aigua per produir una hamburguesa. Això significa que es necessitarien 19,9 mil milions de litres d'aigua per fer una hamburguesa per a cada persona d'Europa.
  • Els EUA, Mèxic i la Xina lideren el consum d'aigua envasada. Als EUA la mitjana són 200 ampolles d'aigua per persona cada any. Es necessiten 17 milions de barrils de petroli per fer aquestes ampolles, el 86% de les quals no serà mai reciclades.
Des de  fa un temps són entusiasta seguidora de charity:water, organització que està liderant l'aportació d'aigua potable a comunitats en desenvolupament. Sense anar més lluny, aquest setembre van recaptar més de 761.000 dòlars en donacions en el marc de la campanya específica de cada mes de setembre (mes en què es va fundar l'organització i en el qual demanen que els diners destinats a celebrar els aniversaris es dediquin a donatius). Aquest any, les aportacions anaven destinades a dur aigua als pigmeus bayaka de la República Centreafricana.

Des de la seva creació, charity:water -fonamentalment vertebrada gràcies a internet- ha aportat fons per a 2.900 projectes i ha fet arribar aigua potable a més d'1.277.000 persones de 17 països diferents.

2 comentaris:

lliurealbir ha dit...

Hola Nuria,

vaig voler fer un post pel Blog Action Day, però no hi vaig ser a temps.

Particularment em treu molt de polleguera l'anunci en que diuen que veure aigua envasada és ecològic. quina barra!!!

salut!

Núria ha dit...

Sí, noi... a la feina prenc aigua envasada... potser a partir d'ara deixaré de fer-ho i beuré aigua de la font que tenim...