L'informe explica una sèrie de dades molt interessants:
- Les exportacions catalanes han augmentat un 15,17% respecte el mateix període del 2010
- Les vendes a l'exterior de Catalunya representen el 26,04% del total que exporta l'Estat
- Les compres a l'exterior de Catalunya representen el 27,44% del total de les realitzades a l'Estat
- Els principals sectors exportadors han estat:
- els productes químics, amb un increment del 10,64%
- els béns d'equip, amb un increment del 12,20%
- el sector de l'automòbil, amb un creixement del 20,24%
- El principal volum de vendes es fa a França i Alemanya. Els nostres veïns tenen una quota del 20,35% mentre que els alemanys, un 18,73%
- Per continents, els millors comportaments corresponen a Oceania i Àsia (amb augments del 27,21% i del 16,21% respectivament). Les vendes a Amèrica del Nord han crescut un 13,17% i les que tenen per destí l'Amèrica Llatina, un 10,75%.
- El valor registrat entre gener i novembre de 2011 per les exportacions catalanes ha estat de 51.429,05 milions d'euros. En d'altres comunitats autònomes ha estat de:
- Madrid: 22.436,78 milions d'euros
- Andalusia: 20.540,97 milions d'euros
- País Basc: 19.436,78 milions d'euros
- País Valencià: 18.267,42 milions d'euros
- A la cua: les Balears (785,36 milions d'euros), sense comptar Ceuta ni Melilla
A la feina, al DRAC (on treballo al departament de Projectes), detectem l'interès d'algunes empreses per tenir el web en idiomes i alfabets diferents, en posicionar-se en buscadors que no són ni Google ni Bing ni Yahoo...
Qui també aposta molt fortament per l'exportació és Camaloon, una empresa dedicada a la personalització de xapes, imants, miralls i tasses amb qui col·laboro en la redacció d'alguns continguts. Amb l'objectiu d'arribar al mercat italià, francès, alemany i portuguès, aposten pels AdWords, els blogs temàtics (i escrits per natius) i una comunitat potent a Facebook.
Els principals problemes, com comentava en un post anterior, són el transport i les diferències culturals (que es volen pal·liar amb la creació d'equips locals).
Els principals problemes, com comentava en un post anterior, són el transport i les diferències culturals (que es volen pal·liar amb la creació d'equips locals).
2 comentaris:
Molt interessant, Núria! Malgrat els temps que corren, ja veig que aquí a Catalunya ens en sortim prou. Això serà transcendental per si mai s'arriba a l'Estat propi: tenir una bona xarxa d'exportació, especialment en l'àmbit internacional (per esquivar possibles "boicots"). Molt pedagògic, tot plegat! El meu bloc, per si hi vols fer una ullada, és http://superviventcatala.blogspot.com, des d'on enllaçaré amb el teo des d'ara mateix!
Hola Víctor:
Jo també sóc del parer que el que convé és exportar tant com sigui possible...
Gràcies!
Seguim en contacte!
Publica un comentari a l'entrada