. El blog de la Núria Masdéu: Nicholas Kristof aposta pel social gaming amb finalitats humanitàries

13.1.12

Nicholas Kristof aposta pel social gaming amb finalitats humanitàries

El periodista del New York Times Nicholas Kristof llançarà aquest any 2012 un joc per al Facebook semblant al FarmVille que permetrà als jugadors fer microdonacions amb caràcter humanitari i contribuir amb diverses causes d'altres maneres.

És una iniciativa més de les que Kristof, amb la seva dona Sheryl WuDunn (ambdós premis Pulitzer), tiren endavant per lluitar contra la injustícia contra les dones arreu del món.

Segons declaracions a Mashable del codirector de l'empresa encarregada de desenvolupar el joc, tant el joc com la campanya en què s'emmarca compten amb els fons de grans ONGs, com la Ford Foundation, la United Nations Foundation, l'Independent Television Service i l'USAID, a banda dels que estan treballant i que podrien sorgir.

Kristof va ser el primer periodista del New York Times a tenir blog i ha defensat el Facebook, el Twitter i el YouTube, a més de ser reporter dels drets humans.

No es tracta de la primera iniciativa de social gaming encaminada a l'ajuda humanitària però la participació pública de Kristof i WuDunn pot ser un impuls per ajudar a millorar la situació de part de la població mundial.