. El blog de la Núria Masdéu: 02.2007

23.2.07

Taxis de dones per a dones

Pink ladies és un servei de taxis conduïts per dones que només accepten viatgeres. Són del Regne Unit i tenen franquícies a Liverpool, Livingston, Manchester, St. Helens i Warrington.

L'objectiu, viatjar amb seguretat. Per aconseguir-ho:
  • Tracking i navegació per satèl·lit amb vehicles amb GPRS
  • Les conductores, uniformades de rosa, han estat entrenades en defensa personal, primers auxilis, atenció al client i treball amb discapacitats
  • No hi ha diners en metàl·lic als cotxes
  • Política de passar la porta -les conductores s'esperen fins que s'asseguren que les passatgeres són dins la seva destinació abans de marxar
  • Els taxis són rosa tant per dins com per fora
Ara, companyies similars s'han implantat a Moscou, Dubai i Teheran.

No sé si és una bona solució, la veritat...

18.2.07

Vola sense fer les maletes!


Flylite és un servei pel qual no us caldrà fer maletes, carretejar-les per aeroports, facturar-les o rentar-ne la roba... Es tracta d'un armari online, ideal per als qui viatgeu sovintejadament.

El funcionament és senzill:
  1. Us registreu al web flylite.com.

  2. Es posaran en contacte amb vosaltres per concretar un dia, hora i lloc en què us faran arribar una maleta buida.

  3. Ompliu la maleta amb les pertinences amb què soleu viatjar: roba, necesser, etc. Acordeu un dia, hora i lloc de recollida de la maleta plena. Flylite us ho rentarà, catalogarà i guardarà.

  4. En qüestió de dies rebreu les dades per accedir amb seguretat al vostre armari online.

  5. Quan tingueu un nou viatge a la vista només us caldrà accedir-hi, seleccionar-ne el que us voleu endur i indicar l'hotel i data d'arribada. Per a la tornada, us poseu en contacte amb Flylite i passaran a recollir la maleta.
I no són els únics que tenen un servei d'aquest tipus!

17.2.07

Aquesta va de widgets

Us faig arribar uns quants repositoris de widgets:
De directoris o aglutinadors de widgets n'hi ha a milers. Aquests només en són una petita aportació i ja veieu que n'hi ha per triar i remenar! A disfrutar!

Una nova i diferent experiència de compra online

L'start-up Dottet.Pair ha creat una nova interfície per a la compra visual. Això significa que, en lloc de tenir una desena de productes en pantalla i anar passant pàgina, amb Browsegoods es pot navegar per centenars de productes alhora i de manera visual.

Es té la possibilitat d'aproximar-se més o menys als productes amb un zoom i tenir més informació dels mateixos fent-hi clic a sobre. Diríem que és un Google Earth però en versió botiga.

De moment, Browsegoods disposa de quatre departaments: sabates, joguines, esports i rellotges. Les compres es realitzen a Amazon.

Per primera vegada, Harvard presidida per una dona

Historiadora eminent i acadèmica amb alta capacitat de lideratge, Drew G. Faust ha estat nomenada 28a presidenta de la Universitat de Harvard, la primera dona a ocupar el càrrec.

És especialista en els sudistes i la Guerra Civil i ha destacat el seu deganat al Radcliffe Institute, que ha passat de ser una facultat a un institut capdavanter i avançat. De la seva trajectòria també en destaca el premi al millor llibre de no ficció sobre temes americans Francis Parkman, atorgat per la Society of American Historians, al seu cinquè llibre Mothers of Invention: Women of the Slaveholding South in the American Civil War. Més informació.

M'agrada aquesta notícia!

Per saber les alternatives lliures

A veure... què tinc disponible en codi lliure equivalent a...:
  • Nero
  • Adobe Premiere
  • Pinnacle
  • Contaplus, FacturaPlus
  • Word, Excel
  • Messenger
  • Outlook, Outlook Express, Explorer
  • Autocad
  • Photoshop, Corel Draw
La solució, a Alternatives lliures.

Gràcies, Jordi!

Notícies en 160 caràcters

A Smart Mobs llegeixo que els SMS serveixen per alguna cosa més que pel que els escrivim normalment.

A Zimbabwe el president Robert Mugabe utilitza fins i tot els dispositius xinesos de censura per controlar i tapar correus electrònics i cadenes de ràdio. Els periodistes que volen esquivar aquesta fèrria censura han trobat una manera d'escapar-ne: enviant missatges de text per mòbil.

Un dels fundadors d'SW Radio Africa, Gerry Jackson, diu: "és un repte comprimir la complexitat de les notícies de Zimbabwe en 160 caràcters, incloent espais. Això és que el faig cada dia".

6.2.07

Entrevista a Simon Rosenberg i consells de la BBC per escriure bé al web


A Worldchanging han entrevistat Simon Rosenberg, fundador de la New Democrat Network i impulsor d'una estratègia vibrant, dinàmica i efectiva per fer que el Partit Demòcrata sigui competitiu arreu dels EUA.

Se'l considera un dels estrategues més importants de la política nord-americana. En l'entrevista es parla dels canvis en política que suposa l'era del YouTube, de la interconnexió, del web 2.0...

D'altra banda, a La Coctelera publiquen una traducció dels 15 principis que guien el disseny web de la BBC: des de tenir present que la xarxa és una conversa (en parlava fa un temps) o que els millors webs fan una cosa realment bé: fan menys però executen perfectament. Tamé es parla de maximitzar les rutes al contingut o deixar que la gent s'"enganxi" el teu contingut a les parets del seus espais virtuals. Podeu llegir la llista sencera.

5.2.07

Tres Reis i dos llibres

Els Reis em van portar dos llibres:
  • Google, la historia. De David A. Vise i Mark Malseed.
    S'hi explica els orígens de Google i els seus fundadors, com han plantejat els reptes d'empresa, la cultura empresarial dins de Google, etc.

    Hi he trobat fets anecdòtics com el llançament del GMail l'1 d'abril, Dia dels Innocents (als EUA i altres països), amb la consegüent incredulitat de molts periodistes, acostumats a innocentades d'anys anteriors o que en Sergey Brin va fer les lletres del logo un dia jugant amb el GIMP.

    O fets interessants, com la customització que fan dels PCs per extreure'n el màxim rendiment. O que ara treballen estretament amb el genetista Craig Venter, amb qui porten a terme investigació biològica i genètica.

    El gran temor per a molts és entorn del debat de la privacitat de dades: Google ens llegeix el correu, arxiva les nostres cerques, sabrà la nostra herència genètica... Dos doctorands de la Universitat d'Ulm, a Alemanya, han posat on line un web informatiu titulat Master Plan about the power of Google. Val la pena fer-hi un cop d'ull!

    També és interessant l'article Google's moon shot, publicat a The New Yorker, sobre el Google Books.

  • Acompanyant en la pèrdua. D'Alfons Gea.
    Es tracta de la transcripció de les sessions dels cursos 'Acompanyament en el Dol', que Gea ofereix a la Funerària Municipal de Terrassa des de l'any 2004.

    Un bon llibre per reflexionar sobre les pèrdues, l'elaboració del dol, els diversos tipus de dol...