. El blog de la Núria Masdéu: De llibres

12.4.07

De llibres

blibliochaise-swissmiss.typepad.com

Diverses novetats sobre llibres i lectura:
  • Llegia fa uns dies que l'editorial Penguin Books posava en marxa una wiki-novel·la o novel·la d'escriptura col·laborativa, que se servia de la tecnologia wiki. La trobareu a amillionspenguins.com. Ja l'han donada per finalitzada i la podeu llegir online mateix, així com seguir les discussions i la història de la seva escriptura.

  • A springwise parlen de diverses comunitats de gent lectora. Voleu comentar amb d'altres les lectures que feu? Podeu provar-ho a Goodreads o a Shelfari (jo tinc un prestatge seu a la columna esquerra d'aquest blog). També podeu donar un cop d'ull a Bookjetty o BuchPfade.

  • En català va sorgir fa pocs mesos la iniciativa Llibròfags, "un ciberengendre a mig camí entre la revista de llibres, el bloc de literatura i la comunitat de lectors, que pretén erigir-se com a punt de referència llibròfil a l’Internet català", segons que es defineixen ells mateixos.

  • El Jacob em feia conèixer aquesta notícia: l'augment de l'aprenentatge per àudio i no amb llibres de text entre joves dels EUA. Aprofiten els trajectes de desplaçament o estones lliures per escoltar, amb aparells d'MP3, ja siguin pràctiques d'idioma o àudio llibres. Universitats com la d'Stanford o la de Wisconsin-Madison pertanyen a l'iTunes U, que permet als professors penjar les classes en àudio i als estudiants descarregar-les lliurement.