. El blog de la Núria Masdéu: Wikipedia, Citizendium i Kyte

24.4.07

Wikipedia, Citizendium i Kyte

El Pew Internet & American Life Project ha tret un nou estudi, aquest cop sobre l'ús als EUA de la wikipedia. El titular és que el 36% dels usuaris d'internet adults consulten aquesta enciclopèdia comunitària. Consultar la Wikipedia és més popular en un dia qualsevol que la compra online, visitar webs de contactes, fer reserves de viatge online o participar en subhastes online.

La consulta a la wikipedia és, de lluny, molt més popular que el Yahoo!Answers (4.23%) o la resta de webs de consulta. Per cert, ho sabíeu que la Viquipèdia (versió catalana de la wikipedia) va ser la segona edició després de l'anglesa? Per ara ja hi ha més de 50.000 entrades. Animeu-vos a fer-hi la vostra aportació!

D'altra banda, ja fa un mes que es va posar en funcionament el Citizendium, la versió més acurada de la wikipedia. Aquí podeu llegir un article que analitza les dues plataformes.

Finalment, el Kyte. Es tracta d'un web des d'on crear un canal propi de televisió. A banda de poder-hi publicar els propis vídeos, també és possible publicar-hi fotos, disposar d'una enquesta online, fer muntatges d'àudio, text i links... Tot plegat amb un xat i amb la possibilitat d'exportar-ho a qualsevol web, blog, etc. a banda de compartir-ho amb amics. Haurem de veure com li va.