. El blog de la Núria Masdéu: Internet i l'Àfrica

14.4.07

Internet i l'Àfrica

Fa unes setmanes, l'agència informativa Reuters anunciava la creació de Reuters Africa, web en què tracten informativament l'Àfrica. L'objectiu: "cobrir Àfrica amb detall i des de tots els angles. Es fixarà tant en els que hi viuen com en els que globalment segueixen el desenvolupament africà, la inversió i les notícies". Abandonada com tenen l'Àfrica els mitjans catalans, sempre podrem recórrer a webs d'aquest estil!

O a webs com ara Afrigator, un agregador del periodisme ciutadà i directori construït especialment per ciutadans africans que publiquen i consumeixen contingut a internet. Es poden consultar les notícies per països, per tags, per usuari...

D'altra banda, vaig veure fa uns dies que el candidat Jimi Agbaje a l'alcaldia de Lagos (Nigèria) llançava el primer web 2.0 polític del continent. Construït en Drupal 5.1, s'hi pot trobar informació del candidat i la seva família, es poden baixar tons per al mòbil, seguir el canal de TV JayKay, pots trobar grups locals de campanya, seguir els blogs de la campanya, etc. A destacar-ne la secció en què s'explica com protegir el vot i què significa anar a votar.

Finalment, una informació que, en conèixer-la em va sorpredre molt: entre els anys 1990 i 1997, la inversió xinesa a l'Àfrica era de 20 milions de dòlars, però des del 1998 fins al 2002, aquesta xifra va augmentar fins als 120 milions de dòlars (!). A més, la Xina està realitzant inversions molt fortes en l'exploració de petroli africà. Podeu llegir l'interessant article publicat a la BBC.

Per cert, qui s'hi atreveix, a aquest joc sobre l'Àfrica del Trencavèl?

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

em estat veien el teu blog, el trobem molt interesant, gràcies

salut i república !!