. El blog de la Núria Masdéu: Novetats a can Google

22.9.07

Novetats a can Google

La tornada al cole de la gent de Google ha estat amb empenta. Aquests darrers dies han presentat tot de novetats:
  • L'actualització del Reader. En parlava ara fa uns dies.

  • La seva eina online de presentacions (el power point), englobat en el Google Docs. Entre altres funcionalitats permet importar arxius del mateix Power Point, les presentacions es poden publicar i compartir i es pot invitar audiència a mirar la presentació i comentar-la a través d'un xat. A Vida Digital en parlen i a Raons que rimen, també.

  • El shared stuff, el seu producte de bookmarking social. A Read/Write Web hi han publicat un article amb els pros i contres. La seva conclusió és que necessita millorar. Jo me l'he posat però encara no he tingut temps de provar-lo.

  • La intenció que tenen de llançar un cable submarí entre els EUA i la costa asiàtica del Pacífic. Google serà un dels que construirà un cable de comunicacions multi-terabit ultramarí travessant l'Oceà Pacífic i que es preveu llançar l'any 2009.

  • El rumor que corre que obrirà més APIs el 5 de novembre que permetran als programadors aprofitar el seu conjunt gràfic de dades socials. Començaran amb l'Orkut i l'iGoogle (la plana inicial personalitzada) per continuar amb el GMail, el Google Talk i altres serveis. És a dir, veurem gadgets a l'iGoogle que aprofitaran dades socials de l'Orkut, en l'aplicació més bàsica del concepte.

    A partir d'aquí vindrà molt més, com extreure dades d'Orkut fora de Google i incrustar-les en aplicacions de tercers via les APIs.

    Google també està considerant permetre a terceres parts (Bebo, Friendster, Twitter, Digg, etc) l'accés a les dades a través d'aquestes mateixes APIs.

    És la resposta a l'huracà Facebook, que en les últimes setmanes s'ha obert fins a permetre a terceres parts construir aplicacions al mateix Facebook.

    El que Google planteja, però, encara va més enllà: permetre a terceres parts extreure i afegir dades de i fora d'aplicacions Google i no Google.

2 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Tot i la suposada manca de confidencialitat, sóc un aferrissat defensor de les eines Google. És evident que tenir tot aquest reguitzell d'eines gratuïtes ha de tenir alguna contraprestació per part de l'usuari: ensenyar al cercador a ser més intel·ligent, més humà.

I tan de bo moltes altres empreses que ens cobren pels seus serveis tinguessin una política multilingüística semblant a la de Google.

Bon repàs de les novetats de setembre, Núria.

Víctor Pàmies
[Raons que rimen]

Núria ha dit...

I em penso que encara me'n deixo... :-(