. El blog de la Núria Masdéu: Els mòbils a l'Àfrica: l'eina, també, per a l'educació?

2.2.08

Els mòbils a l'Àfrica: l'eina, també, per a l'educació?

Fa un temps veia com el mòbil a l'Àfrica servia per informar amb més llibertat en països com Zimbabwe. O com el mòbil suposa una revolució per a les transaccions econòmiques, com es convertien els minuts de prepagament en moneda del comerç panafricà i com el mòbil és una eina per lluitar contra els abusos.

Ara llegeixo que es voldria impulsar el mòbil també com una eina educativa. El tema de fons és que si per al món occidental el mòbil s'utilitza gairebé únicament per a trucades i com a extensió de l'ordinador, als països en desenvolupament, i especialment a l'Àfrica, el mòbil és la porta a internet i a tot d'altres usos i finalitats que nosaltres cobrim amb l'ordinador.

Per això, hi ha qui aposta per trobar qui escrigui el software que realment afegeixi valor (per a un professor, un estudiant, un metge, una persona de negocis) i que pugui córrer sobre el petit ordinador que es porta a sobre.

En relació a la difícil situació de Kènia, llegeixo a PSFK una referència a un altre blog en què s'explica com el preu del crèdit del mòbil s'ha disparat i com ha passat a ser moneda i valor de canvi per menjar i medicines. Tradueixo literalment: "el crèdit val més que la moneda del govern". Pyramid of Peace ha impulsat un servei online perquè qualsevol pugui enviar crèdit als kenians.