. El blog de la Núria Masdéu: Neix una ràdio online gambiana i es crea una eina per denunciar actes violents a Kènia

21.1.08

Neix una ràdio online gambiana i es crea una eina per denunciar actes violents a Kènia

Un grup de periodistes gambians i diverses associacions en defensa de la llibertat de premsa han llançat Radio Alternative Voice amb l'objectiu de donar al poble gambià mitjans alternatius per accedir a informació imparcial i independent.

Segons llegeixo en el web de la ràdio, com a resultat de les amenaces, arrestos i detencions de periodistes i el tancament arbitrari de mitjans, molts periodistes de Gàmbia han deixat la feina, el país o treballen sota una forta autocensura.

Per a les comunitats sense accés a internet, aquesta ràdio emet des d'algunes ràdios privades senegaleses que arriben a Gàmbia. Precisament, la presentació de la nova ràdio també va tenir al Senegal, a Dakar en resposta a "la realment limitada llibertat de premsa' a Gàmbia, segons Amie Joof-Cole, coordinador del projecte i periodista gambià que treballa a Dakar.

D'altra banda, s'ha posat en funcionament una eina per persones que han estat testimoni d'actes de violència a Kènia. Es tracta d'Ushahidi.com i el visitant hi pot reportar l'incident que ha vist. Apareix en un mapa perquè d'altres persones ho puguin veure i completar. Els propietaris de la iniciativa diuen que "treballen amb ONGs locals de Kènia per obtenir informació i verificar cada incident".

Actualització:
A Libèria lluiten contra els abusos amb els mòbils. Es donen 10 mòbils a determinades persones dels pobles. Aquests mòbils estan preprogramats per trucar gratuïtament a la policia.