. El blog de la Núria Masdéu: El DRAC hem estat a la Catosfera amb el directori de Blocs terrassencs

27.1.08

El DRAC hem estat a la Catosfera amb el directori de Blocs terrassencs

Dissabte a la tarda vaig participar a la taula rodona sobre Associacions i xarxes de blocs (vídeo) en el marc de la Catosfera. Hi vaig prendre part en nom del DRAC, impulsor del directori de Blocs terrassencs.

Vam explicar-hi la nostra experiència: el per què d'un directori de blogs, què ens va impulsar, què hem fet durant aquest temps de vida, etc.

El directori de Blocs terrassencs va néixer el novembre de 2006 i, a diferència d'altres iniciatives d'aquest tipus, sorgides des d'individus o associacions, es va impulsar des del DRAC.

En tractar-se d'un àmbit molt dinàmic, al DRAC vam pensar que seria interessant oferir aquest servei a la ciutat, ja que en aquells moments no n'hi havia cap d'aquest estil (ara hi ha el Blogroll, de la Fundació privada terrassa.net).

L'abril de 2007 vam convocar una primera trobada en un bar de Terrassa, que va estar molt bé i on ja vam acordar que podríem repetir.

Així, aquest desembre passat vam convocar una segona trobada, més formal. Va ser una taula rodona sobre "El blog com a mitjà de comunicació ciutadà. Realitat o utopia?", tema que van triar els mateixos blocaires. Vam comptar amb els terrassencs Marc Roca (Marcús), en Joan Rovira (ElBlogDiari) i també vam convidar-hi en Saül Gordillo.

Vam sortir amb una quarentena de blogs i ara ja en som al voltant de 250. Hem crescut molt i ràpidament. La intenció que tenim des del DRAC és de reestructurar la informació del directori i també tenim ganes, i de fet ja ho estem fent, de col·laborar en iniciatives d'aquest estil que s'estan impulsant des d'altres poblacions oferint el nostre suport tecnològic.

1 comentari:

Martí Cabré ha dit...

Trobo molt interessant que la societat civil tingui aquestes iniciatives, que fan innecessària la intervenció pública del nostre ajuntament, qui sovint té massa tendència a ocupar tots els espais socials possibles