. El blog de la Núria Masdéu: Hi haurà codi de conducte davanta la censura a internet?

6.8.08

Hi haurà codi de conducte davanta la censura a internet?

Llegeixo a ReadWriteWeb que segons el senador nordamericà Dick Durbin, Google, Yahoo i Microsoft estan a punt de tancar un acord per a un codi de conducta que regirà aquestes empreses en entorns restrictius com ara la Xina.

El senador ha rebut cartes d'aquestes empreses en què es descriu el codi, encara de manera vague, però amb tres pilars:
  • Els principis de llibertat d'expressió i privacitat seran els que regiran la indústria per protegir i avançar en gaudir de la llibertat d'expressió i privacitat a nivell global. Aquests principis es basarien en la llibertat d'expressió, la privacitat, la presa de decisions responsable de les empreses i la transparència, entre altres valors.

  • Pautes en la implementació, que detallaran com les empreses participants posaran en pràctica els valors i principis.

  • Responsabilitat i entorn d'aprenentatge basats en la idea que és essencial una organització i una estructura de govern múltiple i diversa per donar suport als principis acordats.
Tot plegat sembla que arribarà a finals d'aquest any, que haurem vist uns Jocs Olímpics en què ni els periodistes no tindran un accés total i lliure a internet. O després que el 2006, Shi Tao va ser sentenciat a 10 anys de presó després que Yahoo descobrís la seva identitat, pressionada pel govern xinès.

1 comentari:

Martí Cabré ha dit...

Ultra les proeses esportives, que no depenen del que facin els espectadors, els JJOO són un gran negoci pagat pels canals de TV.

La manera més simple i efectiva de protestar contra la dictadura xinesa és no mirar els JJOO. És molt fàcil.