. El blog de la Núria Masdéu: SMS per lluitar contra la SIDA a Sudàfrica

8.12.08

SMS per lluitar contra la SIDA a Sudàfrica

Cada dia durant 12 mesos s'enviaran un milió d'SMS gratuïts a Sudàfrica amb l'objectiu de conscienciar sobre el VIH i encoratjar a fer-se la prova. Es tracta del projecte Masiluleke, que neix després d'una prova pilot que va suposar un augment del 200% de les trucades a la línia de suport nacional de la SIDA.

Segons calcula Nacions Unides només un 10% de la població sudafricana amb VIH reben el tractament que necessiten. Això, juntament amb la dada que el 80% de la població té telèfon mòbil, ha portat les autoritats a enviar milions de missatges sanitaris cada mes.

Llegeixo a EJC que el sistema envia els missatges utilitzant el servei 'Si us plau, truca'm (PCM, en sigles angleses). Es veu que és un sistema comú a tot l'Àfrica i permet enviar un missatge de text a un amic sense crèdit demanant-li que li truqui. Cada missatge té les paraules 'Si us plau, truca'm', el número del qui l'envia i espai addicional per a 120 caràcters que normalment s'omplen amb publicitat.

El missatge que s'envia és 'Sovint malalt, cansat, perdent pes i amb por de poder ser VIH positiu? Si us plau truca a l'AIDS Helpline 0800012322'.

1 comentari:

Anònim ha dit...

rsonne n'est exempt de sida, nous l'espérons bientôt trouver un traitement et à la lutte contre cette maladie, car il est pénible d'aller à la thérapie de tous les temps et de médicaments pour le traitement de la maladie sont très fortes comme les opioïdes Oxycodone, Lortab, Norco trop de médicaments haute teneur de l'acétaminophène et la codéine a examiné les drogues hallucinogènes, selon la lecture de cette page www.findrxonline.com alors imaginer combien la douleur, espérons, il y aura une solution aussi rapidement que possible pour ce .....