. El blog de la Núria Masdéu: 05.2008

29.5.08

Negociació i lideratge

Aquest mes de maig he pres part en el curs Direcció per projectes a la Cambra de Comerç de Terrassa impartit per Daniel Poch i Jorge Cuervo, de Daec Consulting. Un curs gairebé a mida ja que el primer dia vam decidir els assistents quins punts del programa ens interessava treballar més a fons. Així, hem analitzat i estudiat com podem delegar tasques de manera òptima, com podem gestionar equips, estratègies de negociació i de direcció de reunions, lideratge i maneres de comunicar més eficaçment.


Tot plegat, una bona excusa per repensar maneres de treballar i maneres de tractar i comunicar amb les persones. Tot plegat, en sessions de 4 hores i l'ajut menys que puntual de powerpoints, cosa que és d'agrair.

A les fotos podeu veure el projecte que se'ns va encarregar durant l'última sessió al grup blau i al grup groc. Construir un edifici amb una imatge corporativa determinada, el més alt possible i que s'aguantés per ell sol amb unes quantes cartolines, cel·lo i tres rotuladors de colors, i amb 10 minuts de temps màxim.

Aquests dies he vist diversos apunts interessants relacionats amb el tema. D'una banda, un vídeo de Tom Peters parlant de lideratge.


Tom Peters on the Definition of Leadership from Tom Peters on Vimeo.


De l'altra, el recull dels punts bàsics del Harvard Negotiation Project.

25.5.08

De les eleccions als EUA

A la BBC publiquen un article que parla d'algunes de les clau de l'ús d'internet per a les victòries de Barack Obama, que quan iniciava la carrera electoral era força desconegut i amb pocs recursos.

Segons algunes previsions, Obama aconseguirà mil milions de dòlars durant la campanya del 2008, 12 vegades més que en John Kerry l'any 2004, i ha aconseguit mobilitzar 2 milions de seguidors.

El que ha diferenciat Obama de Clinton a internet ha estat la seva habilitat per connectar amb les xarxes socials, com MySpace i Facebook. Sembla que la decisió de concórrer a les eleccions va ser influïda pel fet que una plana creada a MySpace per seguidors no connectats a cap campanya oficial en molt poc temps va comptar amb 160.000 seguidors. Tot això li ha reportat un suport molt fort entre els joves nordamericans i amb votants amb estudis superiors.

Per evitar els errors de Howard Dean, Obama ha après de la campanya Bush-Cheney del 2004 i ha estat utilitzant l'extracció de dades per localitzar els votants crucials i contactar-los amb voluntaris telefònics i visites personals.

Per un altre cantó, llegeixo que John McCain, de 71 anys, dóna a conèixer el seu historial mèdic dels últims 8 anys a un reduït nombre de periodistes. El Washington Post, l'Arizona Republic, periodistes de televisió i tres agències (Bloomberg, Reuters i Associated Press) tindran 3 hores per revisar 400 pàgines d'informes mèdics, que inclouen l'operació de melanoma del 2000, i que no podran ser fotocopiades.

Tot plegat sembla que podria aixecar crítiques ja que McCain va defensar un 'nou conjunt d'estàndards per a la transparència i la comptabilitat'. Els documents havien de fer-se públics a finals de l'any passat però es va postposar fins a mitjans d'abril, fins que no ha estat fins ara.

El talent dels estudiants

En pocs dies m'han caigut a les mans dos projectes finals d'estudis.

D'una banda, en Pau Casas es va posar en contacte amb mi ara fa unes setmanes informant-me que estava promocionant el joc astrategic.com, un joc online creat com a projecte final de carrera a la UPC. És un simulador de guerres espacials en què l'objectiu és fer-se amb la flota més poderosa de tot l'Univers. És un joc multijugador i d'estratègia on cada partida dura 34 dies.

D'una altra banda, el terrassenc Martí Pujol ha penjat a YouTube el seu projecte final, el curtmetratge d'animació en 3D The wrong path.



Unes cartes de presentació molt bones. Enhorabona als dos!

17.5.08

Les calcetes de la Mireia

La Mireia Galindo sorteja les seves calcetes (netes). Diuen que serà dimecres 21 a la presentació del llibre que publica Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos).

De moment, aquí veieu les calcetes en qüestió. Després de dos anys d'anonimat i històries de sexe, política i fideuàs, aquesta setmana a l'Internauta Vicent Partal l'entrevista, a la Mireia Galindo, o el que és el mateix, en Manel Riu i la Mir Roy (a la foto).

8.5.08

El DRAC ha fet 12 anys

Aquest mes d'abril al DRAC vam celebrar el 12è aniversari de l'empresa. L'Enric ens explicava que el DRAC va començar amb deu mòdems, deu línies telefòniques i tres ordinadors, com a proveïdor de serveis internet. L'àrea de cobertura natural, el Vallès.

Molts dels meus companys de feina -hi treballo de coordinadora de projectes- fa entre 8 i 10 anys que hi treballen, cosa que ha propiciat que la relació amb els clients sigui personal: al DRAC ens coneixen pel nom.

Al llarg d'aquests anys s'han impulsat gran diversitat de projectes i iniciatives: des del gestor de continguts propi, el bit-X0, a la implementació de nombroses botigues electròniques, passant per la creació d'aplicacions a mida, l'impuls dels Blocs terrassencs i tants altres serveis prestats i oferts!La feina d'aquests anys m'ha fet descobrir el teixit empresarial català, amb les seves llums i les seves ombres i em fa ser testimoni de la seva aposta per la tecnologia: webs per donar-se a conèixer, webs per impulsar la internacionalització, aplicacions a mida per millorar i informatitzar processos específics, intranets i extranets per millorar la gestió del coneixement...

5.5.08

El diccionari?


Vosaltres heu rebut mai un correu amb aquesta informació del diccionari Collins?

Aquí us l'enganxo perquè jutgeu vosaltres mateixos... Com es deuen revisar els diccionaris? Entenc que hi deu haver una pila de savis analitzant les entrades, oi? En aquest cas, els en va passar una de molt grossa. Qui sap si com aquesta n'hi ha més...

4.5.08

Visualització d'informació


Diversos infogràfics que m'han cridat l'atenció:

Aspectes per fer més googlejable una web

Fa uns dies Baquía publicava una llista de 10 aspectes a tenir en compte a l'hora de fer més googlejables les webs. Es tracta d'un decàleg elaborat pel Google User Experience, un equip de treball que estudia la manera d'elaborar dissenys eficaços. Els 10 manaments són els següents:
  1. Centrar-se en les persones
  2. Cada segon compta
  3. La simplicitat és clau
  4. Atraure els veterans, enganxar els nous
  5. Atrevir-se a innovar
  6. Dissenyar per al món
  7. Pensar en les necessitats presents i futures
  8. Alegrar la vista sense distreure la ment
  9. Guanyar-se la confiança de l'usuari
  10. Afegir-hi un toc humà