. El blog de la Núria Masdéu: El famós 2.0

5.4.06

El famós 2.0

Ja fa temps que vaig sentint per aquí i per allà el terme web 2.0. I n'anava captant una mica el sentit, però no ho acabava d'entendre.

Avui he buscat a la wikipèdia què vol dir exactament. En resum: "es refereix a la segona generació de serveis disponibles a la web que permeten la col·laboració i compartir informació on line. Les noves aplicacions solen combinar les tècniques sorgides a finals dels 90: serveis web APIs, Ajax, i sindicació. [...] Solen pemetre la publicació massiva (software social). El terme inclou els blogs i els wikis. Ve a ser un boca orella, incorporant tot el que sigui popularment nou a la web (com tags i podcasts), i el seu significat encara no està fixat del tot".

Inclouria tot de coses com el YouTube, el del.icio.us, el Furl, el Flickr, etc. He llegit a MicroPersuasion que a 3spots n'han fet uns llistats: el de les aplicacions digg (són aquelles que la pròpia gent aporta contingut i ella mateixa decideix què és el que vol veure en portada), les aplicacions de bookmarking social (les que permeten compartir els favorits) i les aplicacions d'interíficies personals.

Val la pena donar un cop d'ull als llistats. Bona feina, 3spots!