. El blog de la Núria Masdéu: Estadístiques de ciutats

7.1.07

Estadístiques de ciutats


De tant en tant es publiquen estadístiques relatives a ciutats: en quina s'hi viu millor, en quina s'hi guanya més treballant-hi, etc.

A Macrofocus, una empresa suïssa, s'encarreguen de presentar gràficament grans quantitats d'informació estadística. Ara han posat on line les estadístiques de ciutats de l'any passat, 2006. Es recullen 60 ciutats d'arreu del món amb dades de 100 índexs cada una: preu de la cistella de la compra, temps que s'ha de treballar per poder comprar una hamburguesa BigMac, el salari d'un enginyer, etc.

Per observar aquestes dades us heu de baixar el seu visor gratuït i l'arxiu amb les dades. Obriu l'arxiu amb les dades des del visor i ja ho teniu.

Algunes curiositats: la ciutat on es tenen més dies de vacances pagades l'any és Rio de Janeiro, amb 30 dies!!! La que menys, Beijing, amb 9 dies l'any. Les ciutats dels EUA, en aquest índex, també són a la part baixa: Los Angeles, 10 dies; Nova York, 13; Miami, 14 i Chicago, 17. A Barcelona en tenim 21.

Els sous nets per hora més alts són a Zuric (19,5 dòlars EUA), Ginebra (18,2), Oslo (17,4), Dublín (16,5) i Nova York (15,7). A Barcelona, 10,5 dòlars EUA.

Els pisos més cars es paguen a Londres, a molta distància de la resta. I, mentre a Barcelona tenim un poder adquisitiu net mínimament (81,8) superior a Lió (80,8), els barcelonins paguen 1090 per un pis mentre que els lionesos en paguen 780.

Val la pena perdre-hi una estoneta!