- L'actualització del Reader. En parlava ara fa uns dies.
- La seva eina online de presentacions (el power point), englobat en el Google Docs. Entre altres funcionalitats permet importar arxius del mateix Power Point, les presentacions es poden publicar i compartir i es pot invitar audiència a mirar la presentació i comentar-la a través d'un xat. A Vida Digital en parlen i a Raons que rimen, també.
- El shared stuff, el seu producte de bookmarking social. A Read/Write Web hi han publicat un article amb els pros i contres. La seva conclusió és que necessita millorar. Jo me l'he posat però encara no he tingut temps de provar-lo.
- La intenció que tenen de llançar un cable submarí entre els EUA i la costa asiàtica del Pacífic. Google serà un dels que construirà un cable de comunicacions multi-terabit ultramarí travessant l'Oceà Pacífic i que es preveu llançar l'any 2009.
- El rumor que corre que obrirà més APIs el 5 de novembre que permetran als programadors aprofitar el seu conjunt gràfic de dades socials. Començaran amb l'Orkut i l'iGoogle (la plana inicial personalitzada) per continuar amb el GMail, el Google Talk i altres serveis. És a dir, veurem gadgets a l'iGoogle que aprofitaran dades socials de l'Orkut, en l'aplicació més bàsica del concepte.
A partir d'aquí vindrà molt més, com extreure dades d'Orkut fora de Google i incrustar-les en aplicacions de tercers via les APIs.
Google també està considerant permetre a terceres parts (Bebo, Friendster, Twitter, Digg, etc) l'accés a les dades a través d'aquestes mateixes APIs.
És la resposta a l'huracà Facebook, que en les últimes setmanes s'ha obert fins a permetre a terceres parts construir aplicacions al mateix Facebook.
El que Google planteja, però, encara va més enllà: permetre a terceres parts extreure i afegir dades de i fora d'aplicacions Google i no Google.
22.9.07
Novetats a can Google
La tornada al cole de la gent de Google ha estat amb empenta. Aquests darrers dies han presentat tot de novetats:
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Tot i la suposada manca de confidencialitat, sóc un aferrissat defensor de les eines Google. És evident que tenir tot aquest reguitzell d'eines gratuïtes ha de tenir alguna contraprestació per part de l'usuari: ensenyar al cercador a ser més intel·ligent, més humà.
I tan de bo moltes altres empreses que ens cobren pels seus serveis tinguessin una política multilingüística semblant a la de Google.
Bon repàs de les novetats de setembre, Núria.
Víctor Pàmies
[Raons que rimen]
I em penso que encara me'n deixo... :-(
Publica un comentari a l'entrada