. El blog de la Núria Masdéu: M'he incrustat el giny de la Fundació puntCAT per augmentar la xifra de navegants en català

25.4.09

M'he incrustat el giny de la Fundació puntCAT per augmentar la xifra de navegants en català

La Fundació puntCAT ha creat un giny (widget) que, incrustat al nostre web o blog, detecta amb quin idioma està configurat el navegador de qui ens visita i l'informa de l'idioma amb què navega.

Des de la Fundació indiquen que, tot i que puguem tenir els menús del programa navegador (Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome, Safari, etc) en català, això no vol dir que tinguem l'idioma del navegador configurat en català.

També indiquen per què es té en compte la llengua que es predetermina en el navegador:
  • En un web multilingüe et sortirà per defecte la plana en català quan el sistema reconegui el català com la llengua del teu navegador.

  • Si descarregues un programa multilingüe, aquest es baixa en la llengua que tens configurada en el navegador. Per tant, disposaràs més fàcilment de programari en català si el teu navegador està correctament configurat.

  • Els administradors de webs, a més, fan servir la llengua que detecten com a predefinida en els navegadors com una estimació dels visitants/parlants de la llengua. Si per exemple les visites amb navegadors amb el català com a llengua preferida no suposa un percentatge elevat, poden decidir deixar d'oferir planes en català. Així, que les empreses multinacionals tinguin webs específiques en català pel seu mercat catalanoparlant també depèn del fet que el català sigui la teva llengua predefinida.
Si voleu configurar-vos el navegador en català, en aquesta plana hi trobareu les instruccions per fer-ho.

Per incrustar-vos el giny en aquesta altra plana també hi trobareu les instruccions.