ComScore publicava fa uns dies un estudi sobre el comportament d'homes i dones a internet, titulat Women on the Web: How Women are Shaping the Internet.
A nivell global, les dones som el 46% de la població a internet, segons llegeixo a CMSWire. Per regions, a l'Àsia les dones sobrepassen les nordamericanes per més de dues per una amb la Xina amb més dones online que Nordamèrica (que són el 50,4% del total). Juntament amb les del Japó, Corea del Sud i l'Índia, són més dones que totes les d'Europa juntes.
D'altra banda, el temps gastat online, en global, és major en el cas de les dones (24,8 hores per mes) que dels homes (22,9 hores mensuals). I en què, el gastem, aquest temps? Segons l'estudi, el gastem més que els homes en xarxes socials, llocs sobre educació i botigues, utilitzant missatgeria instantània i el correu electrònic.
De les xarxes socials les més utilitzades: Facebook i Twitter, amb algunes xarxes regionals, com la CyWorld molt popular en les dones d'entre 45 i 54 anys sudcoreanes.
En un altre ordre de coses, llegeixo que hi ha tot d'iniciatives per animar les dones a convertir-se en emprenedores i impulsar les pròpies startups relacionades amb internet. Així, per exemple, s'ha convocat la nova edició del Women 2.0 Labs per la propera tardor. Es tracta d'un programa de cinc setmanes que té l'objectiu d'ajudar a desenvolupar iniciatives tecnològiques a San Francisco, "incrementar el número de fundadores d'startups tecnològiques, habilitant-los un bon networking, recursos i coneixements per fer de la idea una empresa".
Ara fa uns dies es van graduar les primeres iniciatives.
També llegeixo a Baquía que s'ha llançat el premi WIE (Women Inspitation and Enterprise), que atorga 25.000 dòlars a la dona amb el millor projecte, a banda de rebre diversos mesos de lloguer gratuït en una oficina de San Francisco.
Precisament, fa uns dies es feien públiques unes dades segons les quals només un 8% de les empreses de capital risc als EUA tenien fundadores. Sembla que les empreses fundades per dones reben dues vegades més capital de deute que no pas capital propi. Podeu llegir aquí un article que es qüestiona si hi ha un model femení de finançament.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada