. El blog de la Núria Masdéu: Vols enviar un telèfon Android a l'espai?

26.12.10

Vols enviar un telèfon Android a l'espai?


Llegeixo a Search Engine Journal que el 13 de novembre passat mitja dotzena de treballadors de Google van llançar set globus a l'estratosfera (30 km d'alçada), carregats amb diversos telèfons Google Nexus S, amb sistema operatiu Android. Dels set globus, sis els van recuperar l'endemà i el setè, un mes més tard.

Els telèfons tenien encesos els sensors i un bon nombre d'aplicacions. De fet, tenien en marxa el Google Maps (i es va poder seguir aproximadament el seu trajecte), l'Sky Map (així, les estrelles capturades en les fotos que van tirar les càmeres dels mòbils s'han pogut identificar), el Latitude (per recuperar de nou els telèfons) i una aplicació personalitzada per fer córrer les dades del sensor, tirar fotos i algun vídeo.

Sembla, doncs, que els dispositius GPS poden continuar funcionant relativament bé fins a 20 km d'alçada, suporten els -50º C i aguanten el ràpid viatge de gairebé tres hores.

Han creat un lloc específic amb les dades de l'experiment, on també s'hi recullen les fotos així com instruccions per fer-ho un mateix!1 comentari:

David ha dit...

Ostres! L'espai sempre m'ha fascinat i aquestes imatges amb l'androide realment fan que aquest mon sembli molt proper. Ben aviat naveragem per aquests mars...