. El blog de la Núria Masdéu: Explicar la política amb clau de gènere

20.4.06

Explicar la política amb clau de gènere


Diverses organitzacions professionals de periodistes europeus, universitats i entitats posen a diposició dels professionals de la comunicació política un paquet d'eines per analitzar la creació de patrons i rutines pels quals les dones queden invisibilitzades en la política.

Qui hi estigui interessat només cal que es dirigeixi a www.portrayingpolitics.org i sol·liciti el paquet on line. En qüestió de dies rebrà un paquet amb:
  • Un DVD amb, d'una banda, clips de programes actuals per il·lustrar els patrons de gènere (clips de Finlàndia, Alemanya, Malta, els Països Baixos, Noruega, Portugal, Suècia i el Regne Unit) i un vídeo especialment produït amb exemples d'estils d'entrevista i reportatge.
  • Un document de text amb estudis recents i qüestions per a la discussió
  • Un manual
El material és presentat en vuit mòduls diferents, cada un d'ells tractant aspectes diferents de gènere, política i televisió.

Em sembla una molt bona iniciativa. Sempre ens queixem però almenys ara, també posem a l'abast dels professionals materials per reflexionar i canviar hàbits. Benvinguts siguin!

1 comentari:

Anònim ha dit...

que interessant, em sembla que em demanaré el kit!