. El blog de la Núria Masdéu: Per en Guillermo Fariñas

13.6.06

Per en Guillermo Fariñas

Guillermo Fariñas és un psicòleg cubà que fa vaga de fam des del 31 de gener d'enguany. Reclama no haver de ser del Partit Comunista (PC) per tenir accés a internet. I que aquest accés no estigui censurat.

Per atrevir-se a fer aquesta demanda a Cuba, un dels països amb més periodistes a la presó, Fariñas en aquests moments porta més de 130 dies sense ingerir cap aliment sòlid i ha perdut trenta-tres quilos. Ha patit un pneumotòrax, un hemotòrax, diarrea, hipovolèmia, còlics, anèmia, hipoglicèmia i una infecció d'estafilococs. La seva vida corre perill.

Hi ha dies que no se li poden fer tractaments perquè s'organitzen Actos de Repudio on grups de fins a cent persones duts pel PC impedeixen que li arribin medicaments i intimiden els seus amics. Rebre un correu electrònic és motiu d'empresonament sense judici.

Guillermo Fariñas ja ha dit que pensa morir pels seus ideals: que els cubans puguin tenir accés a internet.

Podeu enviar una carta electrònica al Comandante Fidel per exigir-li l'alliberament de tots els periodistes i presos de consciència i perquè Cuba avanci cap a la llibertat d'expressió i el respecte pels drets humans.

Més informació: Trencavèl