. El blog de la Núria Masdéu: Guia de widgets

23.7.07

Guia de widgets

Es deia que aquest any era l'any dels gadgets i widgets. Per als qui aneu despistats, us passo l'adreça d'un article de Mark Glaser molt aclaridor titulat 'La teva guia als widgets'. Es descriu què és un widget, com funciona, les primeres iniciatives... Tot plegat fins arribar a l'explosió dels widgets a MySpace i, sobretot, Facebook.

Les xifres dins el Facebook són espectaculars: més de 2000 aplicacions (van obrir la plataforma el maig passat als desenvolupadors externs) i la que té més usuaris, el Top Friends slide, en té 9.573.047. L'iLike, una comunitat online de música, va veure multiplicar els seus usuaris registrats des que va entrar a Facebook: un milió per setmana durant el primer mes.

Widgets i rendiment econòmic
L'article continua explicant el suc comercial que es treu dels widgets a través de la publicitat i el màrqueting. Per exemple: Sony va treure un widget de la pel·lícula Zathura que es va incrustar en 11.000 webs mitjançant la plataforma Freewebs. Es calcula que el van veure unes 600.000 persones.

Caldrà millorar els sistemes de mesura de les audiències. Fa poc em feia ressò de la notícia que Nielsen/NetRatings deixava de considerar el PageView com un dels factors importants en el mesurament d'audiències.

Fins i tot ja ha nascut la Widget Marketing Association, que jo sàpiga encara sense web.

Finalment, l'article descriu la widget mania. No us perdeu, tampoc, els enllaços finals!