. El blog de la Núria Masdéu: L'aigua a la Xina

15.7.07

L'aigua a la Xina

D'una banda, la Xina sembra núvols amb partícules de plata i iode perquè plogui i, de l'altra, avisa amb èxit 150.000 persones d'una inundació imminent a través de missatges SMS.

Els pagesos dels voltants de Beijing llancen pilotetes químiques als núvols amb l'esperança que ploguin. Formen part del Programa de Modificació del Temps Meteorològic. Llegeixo a EcoFriend que el mes passat van mobilitzar avions sembradors de núvols, artilleria i coets per afavorir la pluja. Les investigacions per fer ploure manualment ja van començar-hi el 1958.

L'article de l'EcoFriend esmenta el programa compta amb 32.000 persones implicades, 7100 canons antiaeris, 4991 llançadores especials de coets i al voltant de 30 avions. En aquesta notícia de la CNN hi trobareu més informació.

I fa uns dies, si no arriba a ser pels 150.000 SMS enviats pel govern, moltes persones no haurien sobreviscut a unes inundacions al sudest de la Xina, segons expliquen a l'SmartMobs.

"La inundació va ser molt sobtada i m'hauria ofegat si no hagués rebut els missatges", explicava Zhang Xue'an, habitant de Qujiang, província de Sichuan. Va començar a rebre missatges al mòbil el 3 de juliol dient-li que se li acostava una inundació que estava a pocs dies. Va comprar galetes i aigua envasada; tres dies més tard casa seva s'inundava i l'aigua i el gas van quedar tallats. Més informació a Chinanews.com