. El blog de la Núria Masdéu: Dia internacional per la llibertat d'expressió a internet

11.3.08

Dia internacional per la llibertat d'expressió a internet

Reporters sense Fronteres, amb el patrocini de la UNESCO, convoca per aquest dimecres 12 de març el Dia internacional per la llibertat d'expressió a internet.

L'objectiu: recordar que actualment hi ha 63 ciberdissidents a la presó per haver-se expressat al web. La Xina és l'estat on s'han empresonat més periodistes digitals i blocaires.

Per denunciar la censura governamental i demanar més llibertat online, Reporters sense Fronteres convida tots els internautes a manifestar-se virtualment en els 9 països "enemics d'internet" durant 24 hores, de les 11 del dimecres a les 11 del dijous 13.

Només caldrà crear un avatar, triar un missatge per al bàner i prendre part en alguna d'aquestes nou ciber-demos: Birmània, la Xina, Corea del Nord, Egipte, Eritrea, Tunísia, Turkmenistan, Vietnam i Cuba.

D'altra banda, llegeixo a comunicació21 que un centre d'investigacions de la Universitat de Toronto ha començat a distribuir un software gratuït destinat que els països que pateixen censura a la xarxa puguin evitar-la i accedir amb total llibertat a les planes que es vulguin visitar.

Finalment, també veig que a PSFK es fan ressò d'un article publicat al New York Times en què s'hi explica com a Cuba circulen crítiques a l'estat a través de xarxes il·legals d'internet i mà a mà a través de llapis USB.

Enviat amb Flock