. El blog de la Núria Masdéu: Noves maneres de gestionar la publicació online i escrita de revistes i llibres

28.6.08

Noves maneres de gestionar la publicació online i escrita de revistes i llibres

M'assabento de diverses iniciatives relacionades amb la impressió i la publicació de revistes i llibres.

D'una banda, Calaméo. Es tracta d'un servei web que permet crear revistes en flash d'una gran diversitat de documents per a una millor experiència en la lectura. Així, es poden convertir arxius doc, rtf, ppt, pps, xls, pdf, txt, html i odt, ott, sxw, stw, odp, otp, sxi, sti, ods, ots, sxc i stc de fins a 100 mb de pes.

Sense necessitat de coneixements tècnics, es converteixen en revistes flash amb controls de navegació, feed RSS, codi per incrustar en webs i blogs, possibilitat de personalitzar-los, edició multimèdia... La versió PRO permet accés a l'API. En trobareu més informació en aquest article de Robin Good.

D'una altra banda, MagCloud. Un lloc web que permet publicar les pròpies revistes. Només cal pujar un PDF i ells s'ocupen de la resta: impressió, enviament, gestió de les subscripcions i més. Vindria a ser el lulu de les revistes.

Finalment, llegeixo a BEAT.cat que la cadena de llibreries Blackwell ha signat un acord amb l'empresa On Demand Books per instal·lar una impressora capaç d'imprimir, retallar i relligar llibres en rústica amb coberta de 4 colors a una velocitat de 40 pàgines per minut als 60 punts de venda que té al Regne Unit.

Aquesta tecnologia d'impressió sota comanda facilita l'abaratiment dels costos del llibre i podria allargar la vida dels títols exhaurits o dels llibres que tenen una demanda petita.